Ferguson sve dalje od dogovora sa Velbekom

Uzdržljivost vlasnika kluba oko produžetka saradnje sa mladim igračima, dovela je do toga da je Ferguson već izgubio Pola Pogba i Ezekijela Frejersa
0 komentar(a)
Velbek, Foto: Reuters
Velbek, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2012. 08:19h

Aleks Ferguson, menadžer Mančester junajteda, planira još jedan razgovarao sa Danijem Velbekom poslije novog neuspjeha da se dogovori oko novog ugovora sa igračem koji predstavlja veliku budućnost engleskog fudbala.

Dvadesetjednogodišnji Velbek ulazi u posljednju godinu ugovor sa “crvenim đavolima”, a nedjeljno zarađuje 16.000 funti I traži značajno povećanje plate da bi parafirao novi ugovor.

Od uprave Mančester junajteda traži nedjeljno 60.000 funti, jer vjeruje da je igrama protekle sezone to i zaslužio.

Velbek je postigao 12 golova u 38 nastupa, pa su mu Dimitar Berbatov i Havijer Ćićarito Hernandez bili zamjena.

Takođe, dobio je povjerenje Roja Hodžsona na proteklom Evropskom prvenstvu, počeo je sve četiri utakmice, a i dao je gol za pamćenje protiv Švedske u grupnoj fazi.

Za sada je uprava nijema na njegovu želju od 60.000 funti nedjeljno, jer žele da ga stave na isti nivo kao Fila Džonsa, Toma Kleverlija i Krisa Smolinga, koji mjesečno primaju 160.000 funti (40.000 za sedam dama).

Uzdržljivost vlasnika kluba oko produžetka saradnje sa mladim igračima, dovela je do toga da je Ferguson već izgubio Pola Pogbu i Ezekijela Frejersa, pa škotski stručnjak ne želi da izgubi i Velbeka.

Iz tog razloga Ferguson je pozvao Dejvida Gila, izvršnog direktora kluba, da obavi razgovore sa Velbekom u pokušaju da se pronađe kompromis.

Bonus video: