Pljevljaci se ne predaju dok ne bude kraj

"Ovog puta zaista moramo učiniti sve da budemo konkretniji, ali ne u propuštenim šansama već u davanju golova", objašnjava Nikola Rakojević
67 pregleda 3 komentar(a)
Rakojević, Foto: Luka Zeković
Rakojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.07.2012. 07:53h

Računica je sasvim jasna. Pljevljaci u revanšu protiv Širaka moraju mnogo bolje, i što je još važnije, efikasnije, nego što su to prethodnih godina činili sa Omonijom, Liteksom ili Austrijom..

Moraju, dakle, da konačno postignu makar jedan gol, možda čak i dva ili tri, da bi izašli na crtu izraelskoj Bnei Jehudi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prije sedam dana u Nikšiću, Jermenci su učinili što je do njih, sačuvali svoju i jednom pogodili Vuklišovu mrežu, i pred izabranike Nikole Rakojevića postavili vrlo težak zadatak za koji popularni „rudari“ u nekoliko prethodnih evropskih pokušaja nisu imali rješenje.

"Ovog puta zaista moramo učiniti sve da budemo konkretniji, ali ne u propuštenim šansama već u davanju golova. Kraj Bistrice smo se prilično ispromašivali i bili kažnjeni. Možda danas u Gjurmiju sve nadoknadimo i odemo dalje. Moramo vjerovati u uspjeh i pored negativnog ishoda prve utakmice, jer bez te neophodne doze samopouzdanja nemamo šta da tražimo u revanšu sa Širakom", kaže strateg Rudara.

On i dalje tvrdi da njegova ekipa nije slabija od jermenskog osvajača Kupa. Problem je kondicija.

"Mislim da smo i taktički i tehnički u prednosti. U Nikšiću to nismo iskoristili, a dozvolili smo da nas nadvise u onom u čemu su trenutno ispred nas - na fizičkom planu. Ponoviću rečenicu iz najave za prvi meč. Ako im trkački pariramo kako treba, možemo u drugu rundu. Posebno ako na teren izađemo rasterećeni, bez imperativa i sigurni u kvalitet koji posjedujemo", zaključuje Rakojević.

Širaku će se suprotstaviti ista postava kao u Nikšiću, s tim što je ovog puta konkurencija pojačana povratkom Predraga Brnovića, koji je odradio kaznu zbog parnih žutih kartona.

Širak - Rudar (prvi meč1:0)

Gjurmi - Gradski stadion. Kapacitet: 3.000. Sudija: Nerijus Dunauskas (Litvanija). Početak u 16. časova.

Širak: Harutjunjan, Grigorijan, Kadio, Li, Mkojan, Davtjan, Fofana, Marikijan, Muradjanin, Hovšanijan, Dame.

Rudar (4-4-2): Vukliš - M. Jovanović, Nestorović, Alić, Adžić - Ivanović, Vlahović, Kaluđerović (Brnović), Igumanović - Stojanović, I. Jovanović.

Bonus video: