Alegri: Juventus ima 31 titulu, ako računaju i Seriju B

Juventusove titule? Pa imaju ih 31. Svi misle pogrešno, jer treba im dodati i osvajanje Serije B", poručio je Alegri kroz šalu, ali je njegova izjava naišla na oštre reakcije.
2 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović i Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović i Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.07.2012. 11:27h

Trener Milana Masimilijano Alegri uzburkao je duhove na Apeninima izjaviom da „Juventus zaista ima 31 titulu, ako se računa osvajanje Serije B“.

Prilikom proslave titule šampiona na kraju prošle sezone navijači, igrači i uprava Juventusa ponosno su isticali brojku 30, aludirajući na dva oduzeta trofeja zbog afere "kalćopoli".

Polemici na tu temu priključio se i trener vicešampiiona Italije, ironičnim komentarom da Juve nema 30, već - 31 titulu.

"Juventusove titule? Pa imaju ih 31. Svi misle pogrešno, jer treba im dodati i osvajanje Serije B", poručio je Alegri kroz šalu, ali je njegova izjava naišla na oštre reakcije.

„Tutti contro i campioni“ (svi su protiv šampiona), naslov je na u „Tutosportu“, listu privrženom Juventusu, dok je rimskl „Korijere delo sport“ objavio na prvoj strani kratko i jasno: „Alegri napada!“

U Juventusu, međutim, (još uvijek) nema odgovora na ovakve prozivke, šta više u Torinu su okrenuti važnijim stvarima, poput prelaznog roka i poslovima na dovođenju Jovetića i Pacinija.

Ako je neko u problemima, onda je to svakako Milan, naročito nakon izjave potpredsjednika Adrijana Galijanija od prije nekoliko dana, vezane za status Zlatana Ibrahimovića i Tijaga Silve, najvažnijih fudbalera tima.

„Da li ostaju? Ljeto je dugačko, sve je moguće“, izjavio je Galijani.

Alegri je morao da smiruje strasti.

“Na sreću, nijedan od njih neće otići. U suprotnom, bilo bi jako teško nadomjesiti odlaske takvih igrača. Nisam zabrinut zbog Galijanijevih riječi. Miran sam“, dodao je trener Milana.

Alegri je takođe najavio svoja očekivanja od Ibrahimovića u narednoj sezoni, te uprkos činjenici da izuzetno cijeni Marija Balotelija nikada ne bi mijenjao Šveđanina za italijanskog reprezentativca.

“Ibra će biti naš apsolutni vođa. Prošle sezone je to bio zajedno s Ambrozinijem i Tijagom, a i dalje će biti veliki uzor svojim saigračima. Na Euru je recimo Mario Baloteli pokazao strašan napredak u igri ali ja nikada ne bih dao Ibrahimovića za nekog drugog igrača", zaključio je Alegri.

Bonus video: