Dvije karte za drugo kolo

Zeta jednom nogom već u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Čelik ima veliku šansu da prođe, dok najslabije stoje akcije Rudara
59 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2012. 09:41h

Čelik, Zeta i Rudar igraju sjutra revanš mečeve 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sve su prilike da će crnogorski timovi tražiti dvije karte za 2. kolo, jer je Rudar najveći dio šanse prokockao prošle sedmice u Nikšiću, kada je izgubio od Širaka 1:0. Revanš u kojem će izabranici Nikole Rakojevića pokušati da naprave podvig i nadoknade zaostatak iz prvog meča igra se sjutra u jemenskom gradu Gjumriju u 16 časova po našem vremenu.

Mnogo realnije izglede da prođu dalje imaju Čelik, a posebno Zeta, koja je 95 odsto posla završila u prvoj utakmici protiv Pjunika u Jerevanu, impresivnom pobjedom 3:0. Za četu Rada Vešovića, revanš sa jermenskim timom, sjutra pod Goricom u 20 časova, trebao bi da bude puka formalnost.

U slučaju prolaza Zeta će se u drugom kolu kvalifikacija sastati sa boljim iz dvomeča JJK (Finska) - Stabek (Norveška). Finci su prvi meč na svom stadionu dobili sa 2:0 i mnogo su bliži prolazu.

Najinteresantnije će biti na Gradskom stadionu u Nikšiću, gdje Čelik i brani i napada sjajnih 2:2 iz prvog meča protiv Borca u Banjaluci. Očekuje se da uz sjajan navijački dekor izabranici Slavoljuba Bubanje zabilježe prvu evropsku pobjedu, ili makar odigraju 0:0 ili 1:1, što bi im donijelo prolaz i meč sa ukrajinskim Metalurgom iz Donjecka u 2. kolu kvalifikacija.

Meč kraj Bistrice počinje u 17.30 časova.

Sva tri crnogorska kluba su prošle sezone ispala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, sada dva imaju veliku šansu da prođu.

Galerija

Bonus video: