Radonjić, Adrović i Bošković još pod znakom pitanja

Sedam dana prije prvog meča sa Slaskom još nije sigurno da li će Srđan Radonjić, Admir Adrović i Dragan Bošković igrati protiv Poljaka. “Svakog časa mogu da odu”, kaže trener Dragićević
0 komentar(a)
Budućnost Petrovac, Foto: Savo Prelević
Budućnost Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.07.2012. 10:25h

Budućnost je juče završila pripreme u Beranama i sada slijedi odbrojavanje - do utakmice sa poljskim Slaskom iz Vroclava u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona ostalo je sedam dana...

Podgoričani su spremni, tvrdi trener Radislav Dragićević.

"Radili su dobro, ove pripreme su bile pun pogodak. Sve je bilo na nivou, od uslova do ponašanja fudbalera. Potpuno sam zadovoljan, vidjećemo kako će se odvijati stvari kada dođu takmičarske utakmice", rekao je Dragićević.

Prelazni rok traje uporedo sa pripremama za Evropu, što je problem za sve trenere, ne samo za kormilara Budućnosti. Stoga ni sedmicu prije evro-izazova nije poznato s kojim će timom Budućnost igrati naredne srijede protiv Slaska, pod Goricom u 20.45.

Srđan Radonjić je jednom nogom u Kuvajtu, u ekipi Kazme koju je preuzeo Miodrag Radulović, ali je “povoljnost” za Budućnost što pripreme azijskog tima počinju tek u avgustu. Pitanje je samo kada će Radonjić potpisati ugovor. S druge strane, njegov partner u napadu Admir Adrović nije želio da pređe u Meksiko, što se, javna je tajna, nije baš dopalo čelnicima Budućnosti, pa status najboljeg najboljeg strijelca lige nije najjasniji uoči okršaja sa timom iz Vroclava. Treća dilema je Dragan Bošković, koji takođe čeka pravu ponudu...

Dragićević se, jasno, nada da će imati svu trojicu, a i lista sa njihovim imenima poslata je sinoć u centralu Uefe.

"Sva trojica su na spisku, ali to ne znači da će ostati. Imamo i mogućnost da pošaljemo B listu sa šest igrača, pa ako neko od njih ode, zamjene će biti spremne".

Dileme nema, ambcije i šanse podgoričkog tima u duelu sa favorizovanim rivalom umnogome zavise od trojke koja je obilježila proteklu sezonu: Adrović je postigao 22, Bošković 17, a Radonjić 14 golova. Ukupno - 53!

I ako ode jedan od njih hendikep će biti veliki, a kamoli dvojica ili trojica...

"Probleme je što svako od njih svakog momenta može da ode. Moje dileme za sastav tima uslovljene su samo njima trojicom. U slučaju odlaska imaćemo zamjene, ali je pitanje da li ćemo imati baš takvu “širinu” kada je u pitanju kvalitet u napadu, jer su ipak oni nosioci našeg ofanzivnog potencijala", tvrdi Dragićević.

Uporedo sa pripremama svoje ekipe, trener Budućnosti i skenira protivnika.

"Glavne stvari ćemo tek da pogledamo. Prema snimcima koje sam do sada vidio, neosporno je da se radi o klasičnoj poljskoj ekipi, fizički vrlo jakoj, ali i tehnički izuzetno potkovanoj, čemu su posebno zaslužni strani fudbaleri, ali i jedan Poljak, iskusni Kazmierčak".

Do meča sa Poljacima, Budućnost će u subotu odigrati sparing-meč sa Petrovcem.

"Biće to prilika da odigramo jedan jači meč, jer smo u Beranama imali dvije lakše provjere. Rezultat nije primaran, ali bi bilo lijepo kada bi pobjedom dočekali iskušenja u Evropi", zaključuje Dragićević.

Bonus video: