Fornalik predvodi Poljake u Podgorici

Nije bilo lako izabrati novog selektora. Imali smo dobru debatu i mnogo pitanja za tri kandidata. Nadam se da smo napravili dobar izbor" kazao je predsjednik FS Poljske Gžegorž Lato
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2012. 17:23h

Doskorašnji trener Ruha iz Horžova Valdemar Fornalik imenovan je za novog selektora Poljske, odlučio je Fudbalski savez.

Fornalik će debitovati 15. avgusta u Talinu u prijateljskom meču protiv Estonije, a prvi takmičarski meč biće mu okršaj sa Crnom Gorom na startu kvalifikacija za Mundijal, u Podgorici 7. septembra.

Prvi rival Crne Gore na putu ka Brazilu tako se regrupisao nakon razočaravajućeg nastupa na Euru (ispadanje u prvoj fazi), te odlaska doskorašnjeg selektora Františeka Smude.

"Nije bilo lako izabrati novog selektora. Imali smo dobru debatu i mnogo pitanja za tri kandidata. Nismo imali puno vremena, jer kvalifikacija počinju već u septembru. Nadam se da smo sa Fornalikom napravili dobar izbor", kazao je predsjednik Fudbalskog saveza Poljske Gžegorž Lato.

Protivkandidati Fornalika bili su Jirži Engel, koji je već vodio reprezentaciju od 2000. do 2002. godine, te Jacek Zjelinski, koji je boravio u Podgorici 2009. kao trener Polonije iz Varšave, na meču protiv Budućnosti.

Fornalik je nekadašnji defanzivac, a cijelu karijeru proveo je u Ruhu iz Horžova. Nije igrao za reprezentaciju Poljske.

Bonus video: