Birof: Njemačka ne smije da bude arogantna

"Bilo je upadljivo što smo teško iskorišćavali prilike za gol, nedostajalo nam je vještine", rekao je Birhof za njemački list "Zidojče cajtung".
1 komentar(a)
Oliver Birof, Foto: Beta/AP
Oliver Birof, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.07.2012. 21:59h

Menadžer fudbalske reprezentacije Njemačke Oliver Birof rekao je danas da njegov tim ne smije da bude arogantan jer ih je to sputalo u finišu nedavnog Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

"Moramo biti oprezni da ne pokazujemo nikakvu aroganciju. Bilo je upadljivo što smo teško iskorišćavali prilike za gol, nedostajalo nam je vještine. Ipak, niko od igrača nije prelako ulazio u utakmice, svi oni su gladni za titulama", rekao je Birhof za njemački list "Zidojče cajtung".

Njemačka je u polufinalu šampionata Evrope izgubila od Italije sa 2:1.

"Osjećali smo da sve možemo nekoliko mjeseci prije turnira. Hvaljena je naša dinamika, rukovodstvo i moć, i to je sve poslije jedne utakmice obrisano. Kvalifikacije smo odigrali izvanredno, a poslije pobjeda nad Holandijom i Brazilom u prijateljskim mečevima, igrači su se opustili", kazao je on.

Birhof je istakao da će selektor Njemačke Joakim Lev naći najbolji način da se prevaziđe neuspjeh na Evropskom prvenstvu.

"Lev će analizirati utakmicu protiv Italije i naći će najbolji način da se to prevaziđe. Ne brinem, njegova snaga je to što donosi nepopularne odluke", istakao je Birhof.

Bonus video: