Roberto Manćini preuzima Rusiju?

Manćiniju je godišnja plata sa sadašnjih 3,5 miliona u Sitiju, trebalo da iznosi čak 7,2 miliona, a u slučaju raskida od strane RFS-a, obeštećenje bi iznosilo 21,6 miliona
0 komentar(a)
Manćini, Foto: Beta/AP
Manćini, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.07.2012. 08:05h

Roberto Manćini tajno je sa sada već bivšim predsjednikom Fudbalskog saveza Rusije (RFS), Sergejem Fursenkom potpisao ugovor na mjesto selektora “zbornaje”, koji je trebalo da bude objelodanjen tokom sljedeće sedmice.

Uslovima ugovora, Manćiniju je godišnja plata sa sadašnjih 3,5 miliona u Mančester sitiju, trebalo da iznosi čak 7,2 miliona, a u slučaju raskida od strane RFS-a, obeštećenje bi iznosilo tri godišnje plate (21,6 miliona).

Fursenko je na zaprepašćenje svih, čak i predsjednika Uefe Mišela Platinija u čijem je Izvršnom komitetu, preuzeo odgovornoist za neprolazak Rusije u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, uprkos podatku da je nedostatak sreće koštao “zbornaju” eliminacije, a ne loša igra.

Naprotiv, nakon prvog kola cijeli svijet je brujao o ljepoti igre izabranika tadašnjeg selektora Dika Advokata. Fursenko je neočekivano podnio ostavku 25. juna, ali očigledno ne iz razloga rezultata...

Prije će biti da je u pitanju tajni, šestogodišnji ugovor sa Manćinijem, koji bi prema njemu, Rusiju trebalo da vodi do isteka Mundijala u toj zemlji 2018. godine.

Fursenko je taj ugovor potpisao neposredno prije odlaska s ačela RFS - a, a Manćinija bi svrstao u top pet najplaćenijih trenera na svijetu.

O skandaloznom postupku Fursenka, javnost je saznala od neimenovanog izvora iz ruskog Ministarstva sporta, a osim novinara obavještenje od bivšeg predsjednika RFS-a nijesu uspjeli da dobiju ni zaposleni u Ministarstvu sporta, pošto se još ne zna gdje je Fursenko.

Da nevolja po RFS bude veća, njegovi su predstavnici za srijedu 11. jula zakazali sastanak sa slavnim italijanskim trenerom Fabijom Kapelom, na kojem bi mu predložili ugovor na dvije, plus dvije godine u slučaju dobrih rezultata!

Bonus video: