Marko Janković: Potrebna nam je pobjeda, uradićemo sve da je ostvarimo

„Očekuje nas utakmica sa takmičarski duhom, jer želimo pobjedu pred našom publikom. Fali nam nekoliko bitnih igrača, ali je tu gupa momaka koji bi trebalo da se nametnu, a oni standardni reprezentativci da dokažu status koji imaju”, kazao je Janković
66 pregleda 1 komentar(a)
Marko Janković, Foto: Savo Prelević
Marko Janković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2018. 12:09h

U minule dvije godine, pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića, Marko Janković je izastao u standardnog i važnog igrača crnogorske selekcije.

Iako još nije napunio 23 godine, on spada u grupu fudbalera koji u duel sa Slovenijom ne ulazi da se nametne, već da vodi Crnu Goru do pobjede.

„Očekuje nas utakmica sa takmičarski duhom, jer želimo pobjedu pred našom publikom. Fali nam nekoliko bitnih igrača, ali je tu gupa momaka koji bi trebalo da se nametnu, a oni standardni reprezentativci da dokažu status koji imaju”, kazao je Janković.

Pred Jankovićem i saigračima je posljednjih 90 minuta u sezoni...

“Odigraćemo ih najbolje što možemo. Igranje za reprezentaciju je veliki motiv, nema potrebe da tražimo motivaciju, samo igranje za nacionalni tim je dovoljno da se uvijek pruži maksimum”, rekao je Janković.

Janković je dio karijere proveo u Sloveniji, u sezoni 2015/16 nosio je dres Maribora.

“Slovenija je dobra reprezentacija sa nekoliko izuzetnih pojedinaca. Poznajem dosta fudbalera, ne znam u kome će sastavu doći, ali znam da imaju sličan mentalitet kao Austrijanci, Njemci... Oni će maksimalno ozbiljno da shvate utakmicu, posebno ako budu u kombinovanom sastavu. Maksimalno ozbiljno moramo da pripremimo i uđemo u meč“, naglasio je Janković.

Rezultat je, ističe Janković, veoma važan, a Crna Gora dugo čeka na pobjedu u prijateljskim mečevima...

“Najbitnije je da takmičarske utakmice prođu kako treba, ovo jeste trening, ali nema opravdanja. Potrebna nam je pobjeda, uradićemo sve da je ostvarimo”, naglasio je Janković.

Bonus video: