Bjelsa podnio ostavku, Atletik Bilbao bez trenera

Argentinac se sukobio sa čelnicima kluba zbog kašnjenja radova u trening centru "Lesama"
0 komentar(a)
Martin Bjelsa, Foto: Reuters
Martin Bjelsa, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.07.2012. 19:24h

Marselo Bjelsa nije više trener Atletik Bilbaa.

Argentinski stručnjak odlučio je da podnese ostavku na mjesto šefa stručnog štaba, a očekuje se da Baskijci to potvrde putem zvaničnog saopštenja.

Razlog za ovakvu odluku iskusnog trenera je sukob sa čelnicima kluba tokom popodneva.

Naime, Bjelsa se rano jutros sukobio se sa jednim građevinskim radnikom, pošto njegova firma nije uspjela da završi posao u renoviranju trening centra tog španskog kluba pred početak sezone.

Bjelsa je rekao da je izgubio pribranost kada se vratio u trening centar "Lesama”, jer je vidio da je taj objekat više ličio na gradilište, nego na fudbalski teren.

"Bio sam bijesan zbog njegovih izgovora i izbacio sam ga iz objekta. On se nije žalio policiji jer je vjerovatno pod pritiskom svojih šefova ili Atletika. Zastarjeli tereni za trening su veliki problem, ne možete imati tim od 300 miliona eura, a da nemate odgovarajuće terene", rekao je Bjelsa.

Nekoliko sati kasnije, čelnici kluba su se oglasili uz tvrdnje da izgradnja ide po planu i da sa građevinskom kućom ima izuzetno dobru saradnju, te da osuđuje ispad trenera Bjelse.

“Atletik Bilbao ne dijeli mišljenje trenera Bjelse vezano za građevinske radove koji su do sada obavljani krajnje profesionalno. Želimo da se izvinimo zbog komentara upućenih radnicima, komentari trenera Bjelse su krajnje neprimjereni”, saopšteno je iz kluba.

To je bila kap koja je prelila čašu strpljenja kod Bjelse, pa je odlučio da podnese ostavku.

Pedesetšesdesetogodišnji Argentinac je u Atletik došao pred početak prošle sezone i uspio je da tim uvede u finale Lige Evropa.

Njegov nasljednik trebalo bi da bude Ernesto Valverde, doskorašnji trener Olimpijakosa.

Bonus video: