Sjajan remi Čelika u Banjaluci (2:2)

Čelik je poveo Bojića iz penala, ali je domaćin već do poluvremena preokrenuo. Sjajan rezultat pred revanš izborio Agović osam minuta prije kraja
0 komentar(a)
Čelik jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Čelik jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.07.2012. 21:47h

Fudbaleri Čelika sjajno su debitovali na međunarodnoj sceni - Nikšićani su na gostovanju Borcu u Banjaluci remizirali 2:2, pa im je za prolaz u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope dovoljan i remi bez golova (ili 1:1) za sedam dana u revanšu.

U interesantnom meču na Gradskom stadionu u Banjaluci Čelik je poveo golom Veselina Bojića iz penala u 37. minutu, ali je domaćin već do poluvremena, preko Stakića i Dugića, preokrenuo na 2:1.

Remi koji značajni približava “metalurge” narednoj rundi i okršaju sa Metalurgom iz Donjecka izabranicima Slavoljuba Bubanje donio je Agović, osam minuta prije kraja.

Borac je završio meč sa devet igrača, jer su crvene kartone dobili Kantar u 87. (drugi žuti) i Dujaković u 90. minutu.

"Dobro smo otvorili meč, a onda naivno primili dva gola. Rekao sam igračima na poluvremenu da ipak imamo dobar rezultat i da možemo da kaznimo domaćina. Izjednačili smo, mogli čak i do preokreta. Ostvarili smo odličan rezultat, ali su šanse u revanšu podjednake", kazao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Prvu šansu na meču imao je domaćin. Dugić ostavio loptu za Krunića, koji šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla pored stative. Nikšićani su prvi put zaprijetili preko Zorića iz slobodnog udarca, ali Avdukić nije imao problema.

Meč se umalo odbolokirao nakon pola sata, kada su u jednom napadu viđene dobre šanse za oba tima. Prvo je Boraca preko Milića nakon kornera imao dobru šansu, ali su Nikšićani sa gol-crte otklonili opasnost i krenuli u kontru - Jovović je lansirao Adrovića, koji je imao matnu poziciju da pogodi mrežu, ali je sa svega pet metara gađao iznad prečke Avdukića.

Sve što su tada prepustili, “metalurzi” su nadoknadili pet minuta kasnije - Ivanović je pobjegao odbrani Borca, Živković ga faulirao u šesnaestercu, a najstrožu kaznu rutinski izveo ko bi drugi do Veselin Bojić - 1:0 i prvi evropski gol Čelika.

Vođstvo ipak nije dugo trajalo, jer je domaćin za domaćin za samo tri minuta preokrenuo rezultat. Prvo je Stokić poslao parabolu sa ivice šesnaesterca koja je bila neuhvatljiva za Banovića, da bi Dugić krunisao sjajnu akciji cijelog tima i asistenciju Žižovića za totalni preokret - 2:1.

Nikšićani se ipak nisu predavali, bili su nošeni podrškom vjerne “fap-mašine”, ali su prije izjednačenja dva puta preživjeli strah - Kantar u 51. minutu mogao da postigne treći gol za Borac, baš Marković četiri minute kasnije, ali je je Banović odbranio.

Čelik se oslobodio u finišu, pa je Ivanović u 78. minutu umalo motirao Avdukića. A onda, izjednačenje - Agović je izbjegao ofsajd zamku i pogodio mrežu za obećavajućih 2:2.

Borac - Čelik 2:2

Banjaluka - Gradski stadion. Gledalaca: 7.000. Sudija: Serdar Gezibijik (Holandija). Strijelci: Stokić u 39. i Dugić u 42. minutu za Borac, Bojić u 36. minutu iz penala i Agović u 82. za Čelik. Žuti kartoni: Dugić, Živković, Kantar, Krunić (Borac), Radović, Adrović, Ivanović (Čelik). Crveni kartoni: Kantar u 85. i Dujaković u 90+3. minutu za Borac.

Borac: Avdukić, Marković, Stupar (Žižović), Dugić, Grahovac, Stokić (Radulović), Milić, Živković (Dujaković), Kantar, Žarić, Krunić.

Čelik: Banović, Dubljević, Radović, Adrović, Bojić, Ivanović, Simić (Agović), Zorić (Nikolić), Bulatović, Jovović (Brnović), Bulajić.

Bonus video: