Korintijans pobjednik Kopa Libertadores

Korintijansu je to bio prvi trofej u ovom takmičenju, dok je Boka ostala na šest titula, jednoj manje od argentinskog Independijentea.
0 komentar(a)
Korintijans, Foto: Beta AP
Korintijans, Foto: Beta AP
Ažurirano: 05.07.2012. 22:25h

Fudbaleri argentinske Boke Juniors nisu uspeli da izjednače rekord po broju titula južnoameričke Lige šampiona (Kopa Libertadores), pošto su u Sao Paulu, u drugoj utakmici finala, poraženi od brazilskog Korintijansa sa 2:0.

Korintijansu je to bio prvi trofej u ovom takmičenju, dok je Boka ostala na šest titula, jednoj manje od argentinskog Independijentea.

Prvi meč, preij nedelju dana u Buenos Ajresu, završen je neriješeno 1:1.

Korintijans je šampionskim peharom okončao niz od 14 utakmica bez poraza u najprestižnijem južnoameričkom klupskom takmičenju.

Brazilcima je pobedu u revanš meču sa Bokom donio dvostruki strijelac Emerson, golovima u 54. i 72. minutu.

Korintijansu je ovo bilo prvo učešće u finalu Kopa Libertadoresa, a Boki deseto.

Brazilski klub u svojoj istoriji ima pet titula nacionalnog prvaka, a jedini prethodni uspjeh na međunarodnoj sceni ostvario je 2000. godine, kada je osvojio Svjetsko prvenstvo za klubove. Korintijans je tada učestvovao na turniru pošto je bio domaćin.

Na putu do finala, Korintijans je u polufinalu eliminisao prošlogodišnjeg šampiona Santoš.

Trener Tite ocijenio je da je njegova ekipa zasluženo postala šampion Južne Amerike.

"Ovaj tim je zaslužio titulu. Niko nije pokazao više od nas, niko nije bolje igrao i bio koncentrisaniji. Ovo se nije slučajno dogodilo, zaslužili smo", rekao je Tite.

Ovo je bilo 13. finale Kopa Libertadoresa u kojem su se sastali brazilski i argentinski klubovi. Devet puta pobijedili su Argentinci, a četiri puta Brazilci.

Bonus video: