Zeta deklasirala Pjunik, prolaz u drugo kolo osiguran

Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu, a Pjuniku su za 30-ak minuta presudili Vujačić, Zarija Peličić i Orlandić.
11 komentar(a)
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.07.2012. 18:24h

Zeta je otišla u Jerevan sa željom da napravi rezultat koji će joj omogućiti veće šanse u revanšu u Podgorici, a vraća se sa kapitalnom (nedostižnom) prednošću od 3:0!

Ekipa Rada Vešovića deklasirala je Pjunik usred jermenske prijestonice i time praktično osigurala plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope...

Iako oslabljen neigranjem Koraća i golmana Ivanovića, crnogorski tim odigrao je odličnu utakmicu, svi golovi pali su u posljednjih 30-ak minuta, mada je Zeta mogla da povede i puno ranije, imala je nekoliko odličnih šansi i u finišu prvog poluvremena.

Sredinom prvog dijela gosti su nakon kontri najavili da bi mogli da pokore Jerevan - Orlandić i Vujačić imali su tada dobre šanse da načnu domaćina.

Zeta je, međutim, sve nadoknadila u nastavku, a njenu dominaciju potvrđuju i brojke - ekipa iz Golubovaca uputila je 11 šuteva u okvir gola, dok su fudbaleri Pjunika tri puta šutirali na gol Miloša Bulatovića.

Drugi dio meča otvoren je šutem Balše Božovića iz “slobodnjaka” u 48. minutu, dok je vođstvo osigurao 17-godišnji Igor Vujačić. Štoper Zete tada je odlično reagovao na centaršut Miloša M. Radulovića i udarcem glavom matirao domaćeg golmana Ohanajana.

Prednost je udvostručio vezista Zarija Peličić u 81. minutu, koji je neposredno po ulasku u igru efektnim, plasiranim šutem najavio ubjedljivu pobjedu Zete.

Tačka je stavljena u drugom minutu sudijske nadoknade - Burzanović je prodro, a potom asistirao Orlandiću sa desne strane, a napadač Zete rutinskom realizacijom krunisao lijepu akciju gostiju...

Nakon svega, trebalo bi da se desi veliko čudo pa da revanš koji se igra 12. jula u Podgorici, ne bude samo formalnost za Zetu.

Pjunik - Zeta 0:3

Jerevan - Stadion “Republika”. Sudija: Markus Hameter (Austrija). Strijelci: Vujačić u 61, Z. Peličić u 81. i Orlandić u 90+2. minutu. Žuti kartoni: Bakalijan, H. Hovhanisijan (Pjunik), Novović, Z. Peličić (Zeta).

Pjunik: Ohanajan, A. Hovhanisijan, Hovsepijan, K. Hovhanisijan, Gu. Pogosjan (Minasijan), Juspašjan, G. Hovhanisijan, Ajvazjan, Voskanjan, Bakalian (H. Hovhanisijan), Ga. Pogosjan (Malakijan).

Zeta: Bulatović, M. M. Radulović, Vujačić, M. B. Radulović, Novović, Božović (Kalačević), Zlatičanin, Burzanović, Došljak, Orlandić, Boljević (Z. Peličić).

Bonus video: