Pele: Brazil iz 1970. je bolji tim od Španije

"Brazil iz 1970. imao je mnogo više izuzetnih pojedinaca nego Španija danas. Oni imaju dva ili tri odlična igrača", smatra Pele.
18 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2012. 21:47h

Reprezentacija Brazila koja je osvojila šampionsku titulu 1970. godine bolji je tim od vladajućih svjetskih i evropskih prvaka, selekcije Španije, ocijenio je danas legendarni Pele.

Prema njegovim riječima, tadašnji tim Brazila imao je više darovitih pojedinaca nego sadašnja Španija.

Upitan od novinara agencije Rojters ko bi pobijedio kada bi se sastale te dve ekipe, Pele je uz osmeh odgovorio: "Ako bih ja igrao, mi bismo pobijedili, ne sumnjam u to".

Brazil je predvođen Peleom, Rivelinjom, Žersonom, Tostaom i Žairzinjom osvojio svjetsku titulu 1970. u Meksiku savladavši u finalu Italiju sa 4:1.

"Poređenja će uvijek biti, ali ne mogu se uporediti pojedinačno. Brazil iz 1970. imao je mnogo više izuzetnih pojedinaca nego Španija danas. Oni imaju dva ili tri odlična igrača", smatra Pele.

Legendarni fudbaler je ipak odao priznanje reprezentaciji Španije, koja je u nedjelju odbranila titulu prvaka Evrope, a kao aktuelni svejtski šampion jedini je tim u poslijeratnoj eri sa tri uzastopna trofeja na velikim takmičenjima.

"Bez sumnje, Španija je jedna od najboljih ekipa u istoriji. Ovaj njen tim igra fudbal koji sam najviše volio da gledam u posljednjih nekoliko generacija", rekao je Pele.

Bonus video: