Evrodebi u susjedstvu

"Nema razloga da se plašimo. Uz veliku borbenost i srčanost koja nas je krasila do sada, uvjeren sam da nismo bez šansi", ističe trener Čelika Slavoljub Bubanja
13 komentar(a)
ČELIK, Foto: Luka Zeković
ČELIK, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.07.2012. 10:28h

Evropsku i istorijsku priču fudbaleri Čelika ispisaće protiv Borca u Banjaluci - izabranici Slavoljuba Bubanje spremni su za debi na međunarodnoj sceni.

Voljom žrijeba “ metalurzi” su, reklo bi se, dobili suparnika po mjeri, jer trećeplasirani tim iz Premijer lige BiH nije protivnik od kojeg se bi se trebalo plašiti.

Što je najvažnije, Nikšićanima uoči večerašnjeg meča motiva ne nedostaje.

"Borac je ozbiljna ekipa, koja je, pored Širokog i Željezničara najorganizovanija u Bosni i Hercegovini. Očekuje nas težak zadatak, ali očekujem da prođemo u drugi krug".

"Dobro poznajem kvalitete Avdukića i Krunića, koji su glavni aduti domaćih. Mala prednost Banjalučana je to što iza sebe imaju međunarodno iskustvo".

"Sigurno je da će atmosfera na Gradskom stadionu biti odlična, tako da nam poseban motiv za večerašnju utakmicu ne treba".

"Nismo za ovo kratko vrijeme, koliko smo se pripremali za Borac, imali kontrolnih mečeva, što ne bi trebalo da nam predstavlja problem jer smo sačuvali kostur ekipe iz predhodne sezone", kazao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Nikšićani uoči prvog meča priželjkuju meč sa malim brojem golova.

"Za nas je bilo koji rezultat osim poraza uspjeh. Ne bih imao ništa protiv da se meč završi početnim rezultatom. Dobar rezultat iz prvog meča omogućio bi nam da u revanšu pred našom publikom stignemo do cilja".

"Svakako da protivnika moramo da respektujemo, ali isto tako nema razloga da se plašimo. Uz veliku borbenost i srčanost koja nas je krasila do sada, uvjeren sam da nismo bez šansi", zaključio je Bubanja.

Koliko su u Nikšiću zadovoljni što su izvukli Borac, toliko su i u Banjaluci zadovoljni što su dobili Čelik. Ekipa iz Bosne i Hercegovine prihvata, naime, ulogu favorita.

"Preuzeli smo ulogu favorita, što apsolutno i jesmo. Mislim da Čelik treba više da razmišlja kakvom igrom da se suprotstavi nama, a mi ćemo igrati napadački kao i do sada, jer imperativ je Borca da uvijek ide na pobjedu".

"Jako dobro poznajem ekipu Čelika kao i karakteristike većine igrača. Nisu ni malo naivna ekipa, i sigurno ih nećemo potcijeniti", izjavio je trener Borca Slaviša Božičić, koji je ranije vodio Bokelj i Dečić.

Borac - Čelik

Banjaluka - Gradski stadion. Sudija: Serdar Gezebjuk (Holandija). Početak u 21.05.

Borac (4-4-2): Avdukić - Stupar, Žarić, Marković, Milić - Grahovac, Živković, Krunić, Stokić - Žižović, Dugić.

Čelik (4-4-2): Banović - Nikolić, Radović, Bojić, Bulatović - Adrović, Zorić, Ivanović, Agović - Brnović, Jovović.

Bonus video: