Motiv veći od Kavkaza

U kakvom raspoloženju je ekspedicija Zete otputovala u Jermeniju ostaće nepoznanica za naše čitaoce, jer na Trešnjici ne žele da daju zvanične izjave za “Vijesti”
1 komentar(a)
Zeta, Foto: Luka Zeković
Zeta, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.07.2012. 09:00h

Treće uzastopno učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope fudbaleri Zete iščekuju sa željom da naprave ono što im nije uspjelo u prethodna dva - da preskoče prvo kolo.

A prva prepreka i današnji ispit sa Pjunikom u Jerevanu, protiv tima koji je u punoj takmičarskoj formi, te protiv kluba koji je osvojio 12 titula prvaka Jermenije (uz pet Kupova i šest trofeja u Superkupu), biće prava mjera da sagledaju kolike su im mogućnosti u novom evropskom izazovu.

Domaćin ima značajno veće internacionalno iskustvo od crnogorskog predstavnika, mada ni Zeta nije laik kada je to u pitanju, jer klub iz Golubovaca već sedmu sezonu izlazi na međunarodnu scenu (kontinuitet je prekinut samo na ljeto 2009. godine).

Ostaje da se vidi da li je ekipa Rada Vešovića spremna da u bivšoj sovjetskoj republici napravi pozitivan rezultat pred revanš koji se 12. jula igra u glavnom gradu Crne Gore.

Otežavajuća okolnost za ekipu iz Golubovaca je što je uoči puta u Jermeniju bila suočena sa više personalnih problema, počev od golmana Saše Ivanovića, koji je na posljednjem kontrolnom meču sa Vardarom na Zlatiboru slomio nogu, te neizvjesnosti da li će nastupiti golgeter Žarko Korać, kome uprava kluba pokušava da produži pozajmicu iz moldavskog Šerifa.

Vešović ne može da računa ni na kapitena Miroslava Kaluđerovića, koji je na probi u poljskom Viđevu iz Lođa, te napadača Ivana Kneževića (ni jedan ni drugi nisu odradili dosadašnji dio priprema sa timom).

Jasno je, dakle, da je za pozitivan rezultat neophodno da motiv fudbalera Zete bude ogroman, veći i od Kavkaza...

Očekuje se da će Zeta početi meč u sastavu: Bulatović - M. M. Radulović, Vujačić, M. B. Radulović, Novović - Božović, Zlatičanin, Burzanović, Došljak - Korać (Orlandić), Boljević.

A u kakvom raspoloženju je ekspedicija Zete otputovala u Jermeniju ostaće nepoznanica za naše čitaoce, jer na Trešnjici ne žele da daju zvanične izjave za “Vijesti”.

Današnji meč na "Republikanskom stadionu" u Jerevanu počinje u 20 časova po lokalnom. odnosno od 18 po našem vremenu.

Bonus video: