Viljaš-Boaš preuzeo Totenhem

Viljaš-Boaš je danas potpisao sa Sparsima trogodišnji ugovor, a sa sobom je na „Vajt Hart lejn” doveo i dva pomoćnika sa kojima je radio u Čelziju - Hoze Marija Roču i Danijela Souzu.
1 komentar(a)
Viljaš-Boaš, Foto: Beta/AP
Viljaš-Boaš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.07.2012. 17:43h

Četiri mjeseca nakon što mu je Čelzi pokazao vrata zbog loših rezultata Andre Viljaš-Boaš je prihvatio izazov i ponovo se vratio u Premijer ligu - Portugalac je nakon višenedjeljnih pregovora konačno dogovorio da preuzme klupu Totenhema.

Viljaš-Boaš je danas potpisao sa Sparsima trogodišnji ugovor, a sa sobom je na "Vajt Hart lejn" doveo i dva pomoćnika sa kojima je radio u Čelziju - Hoze Marija Roču i Danijela Souzu.

"Klupa Totenhema je jedna od najtraženijih u Premijer ligi i uzbuđen sam što su čelnici kluba baš mene izabrali. Totenhem ima sjajnu ekipu, svaki trener bi želio da vodi tako dobre igrače i ubijeđen sam da zajedno možemo do velikih uspjeha naredne sezone", rekao je 34-godišnji Viljaš-Boaš.

Predsjednik Totenhema Danijel Levi je dugo vagao nakon što je prije tri sedmice dao otkaz Hariju Rednapu.

Kandidata za novog menadžera je bilo mnogo, a najozbiljniji su, uz Viljaš-Boaša, bili Loran Blan i Roberto Martines. U konkurenciji su bili i Fabio Kapelo i bivši fudbaler ovog kluba Jirgen Klinsman.

Levi je sada ubijeđen da je napravio pravi izbor dovođenjem Viljaš-Boaša.

"Andre ima veliku reputaciju, a privuklo nas je i to što želi da njegova ekipa igra napadački", kazao je Levi za klupski sajt.

Portugalac je, dakle, pred velikim izazovom, jer bi mu još jedan neuspjeh na Ostrvu vjerovatno i srozao reputaciju koju je stvorio vodeći Porto.

Viljaš-Boaš je sa portugalskim klubom u sezoni 2010/11. osvojio četiri trofeja - prvenstvo i Kup, te Superkup Portugala, kao i Ligu Evrope.

Bonus video: