Selektore, ovog puta si pogriješio

U tekstu pod naslovom: „Selektore, ovog puta si pogriješio”, navodi se da Prandeli nije imao hrabrosti da donese neke odluke prije finala, prije svega u sastavu...
2 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2012. 08:23h

Dan nakon poraza u finalu Evropskog prvenstva na Apeninima je vladao očaj, prepričavale su se reakcije igrača Italije, a najviše suze Marija Balotelija, čovjeka od kojeg se očekivalo najviše protiv nedodirljive Španije.

Mediji su uglavnom konstatovali da je slavio bolji tim, da je Španija zasluženo objedinila titule, ali je „Korijere delo sport” pošao i korak dalje pa je istakao da za debakl u finalu odgovornost mora da preuzme selektor Ćezare Prandeli.

U tekstu pod naslovom: „Selektore, ovog puta si pogriješio”, navodi se da Prandeli nije imao hrabrosti da donese neke odluke prije finala, prije svega u sastavu...

„Kjelini, Mota i Markizio su bili preumorni, a selektor je morao da presiječe i bitno promijeni sastav pred finale. Italija je bila jedini tim na Euru koja je zaustavila Španiju (meč u grupi), imali smo šansu i u finalu, ali smo je olako prokockali. Ipak, Italija je izgubila od boljeg, Špancima se mora čestitati”, napisao je „Korijere”.

„Gazeta” nije bila kritički nastrojena.

„Od samog starta meča se vidjelo da to nije noć Italije. Povrede, greške, plus sjajna Španija - to je bilo previše”, napisao je milanski sportski list, dok je „Republika” zahvalila na „predivnom Euru”.

„Italijo, svejedno ti hvala. Lice Marija Balotelija u suzama je najbolje odslikalo tugu, bili smo poniženi i doživjeli smo spektakularnu fudbalsku lekciju”...

„Mesađero” se prisjetio 2006. godine kada je italijanski fudbal tresla afera Kalćopoli, a Marćelo Lipi ubrzo poslije toga donio titulu prvaka svijeta.

„Prandeli i njegovi momci su napravili čudo. Nakon raznih spletki, optužbi za korupciju, odigrali su gotovo savršeno prvenstvo. Uprkos silnim problemima bili su u stanju da slože igru i pokažu klasu. I što je najvažnije, Italija ima nadu u budućnost reprezentacije”, istakao je „Mesađero”.

Đanluiđi Bufon je samo mogao da čestita Španiji.

- Izgleda da smo se previše istrošili u meču sa Njemačkom, ali to ne može da umanji veliku pobjedu Španije koja je zasluženo opet prvak. „Furija” je bila superiorna, a mi i nemamo za čim da žalimo. Što prije zaboravimo ovaj meč, biće nam lakše - rekao je Bufon i poručio naciji:

- Bićemo još bolji u Brazilu na Svjetskom prvenstvu - kazao je golman Juventusa.

Prandeli je nakon finala rekao da ostaje na klupi Italije, ali je juče promijenio stav i istakao da će razmisliti.

- Moj prvi odgovor je bio takav, jer sam nekoliko minuta ranije imao razgovor sa igračima i oni su kazali da me žele za selektora. Ipak, dosta stvari mora da se poklopi, prije svega u Fudbalskom savezu - rekao je Prandeli.

Galerija

Bonus video: