Prozivka Radojičića, Marković može da ide

Nakon što se kao igrač afirmisao u nikšićkom prvoligašu, Radojičić će, ovog puta, kao trener pokušati da se dokaže i da vrati Sutjesku na mjesto koje joj u crnogorskim okvirima pripada
53 pregleda 0 komentar(a)
Božo Marković, Foto: Savo Prelević
Božo Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.07.2012. 09:31h

Za fudbalere Sutjeske završen je odmor - pod dirigentskom palicom novog trenera Dragana-Gage Radojičića, u popodnevnim satima lopta će se zakotrljati kraj Bistrice.

Nakon što se kao igrač afirmisao u nikšićkom prvoligašu, Radojičić će, ovog puta, kao trener pokušati da se dokaže i da vrati Sutjesku na mjesto koje joj u crnogorskim okvirima pripada. Istina, zadatak mu neće biti ni malo lak, jer Sutjeska (ako se izuzme jedan evropski izlet) gotovo šest godina tavori na dnu prvoligaškog karavana.

Međutim, kako saznajemo iz izvora bliskim klubu, osim finansijskih uslova pod kojima je prihvatio da sjedne na „užarenu” klupu, Radojičić je uslovio čelnike kluba da angažuju tri kvalitetna i iskusna igrača, koja su neophodna za veće domete, a nešto više znaće se narednih dana.

U odnosu na prethodne godine, sačinjena je i transfer lista - svakako da je najveće iznenađenje što se na njoj našao Božo Marković, godinama najbolji strijelac nikšićkih „plavo-bijelih”. Osim toga, na golu Sutjeske u narednoj sezoni neće biti ni Boris Lakićević, koji nije pronašao zajednički jezik sa upravom.

"Slobodan sam u izboru nove sredine. Najvažnije je da imam dovoljno ponuda, a narednih dana odlučiću gdje ću nastaviti karijeru. Nisam se dogovorio sa klubom, tako da je rastanak bio neminovan. Nadam se da će moja prva ljubav u narednom prvenstvu igrati zapaženu ulogu, što joj od srca želim", kratko je istakao Lakićević.

Osim Markovića i Lakićevića, odriješene ruke dobili su Tomislav Ćiraković, Gojko Žižić, Mitar Daković i Vido Sjekloća. Neizvjestan je status Baća Nikolića, koji je dobio čiste papire iz moldavskog Šerifa, i sada kao slobodan igrač može da odluči da li ostaje ili odlazi...

Kada su u pitanju dolasci, Sutjeska je angažovala Ivana Janjuševića i Srđana Bečelića, a kako sada stvari stoje, velika neizvjesnost vlada oko Đorđa Šušnjara, koji je počeo pripreme sa Vojvodinom.

Bonus video: