Mama Baloteli: Mario me nikada nije zagrlio kao nakon Njemačke

"Posljednji je put, mislim, plakao zbog Žoze Murinja (dok su zajedno bili u Interu, prim. a)", rekla je mama Baloteli.
3 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2012. 13:11h

Sa koliko je emocija Mario Baloteli proživio polufinale Evropskog prvenstva sa Njemačkom, na kojem je srušio "pancere" sa dva gola, potvrdila je njegova majka Silva, koja je prisustvovala utakmici.

Nakon plasman u finale, Mario je otrčao do dijela tribina gdje mu je bila smještena majka, a onda je jako zagrlio.

"Nikada me nije zagrlio kao tada nakon utakmice s Njemačkom. Pustio je sve emocije iz sebe, a bilo ih je strašno mnogo. I stalno je govorio da mu donesem poklon, da dođemo njegov otac i ja u Kijev, na finale. Ja sam se vratila u Italiju, ali ću sa suprugom u nedjelju biti na finalu", kazala je Silva Baloteli, u intevjuu za Gazetu delo sport.

Silva je kazala da je Mario plakao prilikom zagrljaja.

"Plakao je. Inače, nije takav dečko. Jako je teško vidjeti ga sa suzama u očima. Posljednji je put, mislim, plakao zbog Žoze Murinja (dok su zajedno bili u Interu, prim. a)", rekla je mama Baloteli.

Silva je istakla da je nakon svega pozvala selektora Italije Ćezarea Prandelija.

“Željela sam da mu zahvalim, jer je dobar prema mome sinu. Znate, gospodin Ćezare je jako dobar čovjek, s velikim srcem. Jer, Mario je, svi to znate, talentovan fudbaler, ali mu treba pomoć s obzirom da je često napadan. I to često nepravedno. Gospodin Prandelli je puno radio s njim, puno razgovarao. I pomogao mu. Mariju je bilo dosta što mu prigovaraju da ne slavi pogotke, pa je i to učinio protiv Njemačke", istakla je Silva Baloteli.

Bonus video: