Kastan stiže u Romu, Markinjo ostaje

Transfer će biti ozvaničen nakon revanša finala, 4. jula, između Korintijansa i Boke (prvi meč na stadionu Boke završen je 1:1).
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2012. 12:30h

Leandro Kastan, štoper Korintijansa, finaliste ovogodišnje Kope Libertadores, biće novi član Rome, piše italijanski Korijere delo sport.

Transfer će biti ozvaničen nakon revanša finala, 4. jula, između Korintijansa i Boke (prvi meč na stadionu Boke završen je 1:1).

Kastan će biti jedan od trojice pojačanja za sljedeću sezonu, kako je najavljeno, Roma će doveski još jednog odbrambenog igrača i jednog vezistu. Na kraju, eventualno, kao šlag na torti, može stići i napadač...

Zeman je odmah dao pristanak na dolazak Kastana, dok se generalni direktor Franko Baldini uvjerio u kvalitete Kastana kada je otišao u Brazil da ga lično vidi. Kastan, koga zovu „novim Lusiom“, iako je ljevak, činiće tandem štopera sa Budrisom.

Kako piše Korijere delo sport, Roma će Korintijansu da plati nešto preko pet miliona za Kastana, koji bi za četvorogodišnji ugovor trebao da dobije počev od 1,6 miliona koji bi rasli iz sezone u sezonu...

Otkupljen ugovor Markinja

Nakon šestomjesečne pozajmice, tokom koje je zadovoljio, Brazilac Markinjo ostaje u Romi – rimski klub je, naime, otkupio ugovor brazilskog veziste, i Fluminenseu će za to da plati 3,5 miliona eura. Prvu ratu od dva miliona, Roma će platiti do 10. jula, a drugu od 1,5 miliona do 10. jula iduće godine.

Markinjo je potpisao ugovor sa Romom do 30. juna 2016. godine.

Markinjo je u 15 nastupa u Seriji A prošle sezone postigao tri gola za Romu.

Prije Fluminensea, u Brazilu je još nastupao za Palmerias, Botafogo i Figuerense.

Galerija

Bonus video: