Rastali se Inter i Lusio, koji je sada korak od Juventusa

Pomalo neočekivano, Inter i brazilski štoper Lusio odlučili su da sporazumno raskinu ugovor, koji je važio do 2014. godine.
74 pregleda 0 komentar(a)
Lusio, Foto: REUTERS
Lusio, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.06.2012. 11:42h

Pomalo neočekivano, Inter i brazilski štoper Lusio odlučili su da sporazumno raskinu ugovor, koji je važio do 2014. godine.

Ugovor je raskinut bez ikakvih finanijskih nadoknada, saopšteno je iz milanskog kluba.

Lusio je u Interu odigrao 136 utakmica i postigao pet golova. Osvojio je jedan Skudeto sa Interom, dva Kupa Italije, jedan Super kup Italije, i naročito jednu Ligu šampiona i titulu klupskog prvaka svijeta.

Kako javljaju italijanski mediji, uprava Intera je pokušala da u raskid ugovora unese klauzulu po kojoj Lusio ne bi smio da pređe u nijedan drugi italijanski klub, ali Lusio to nije dozvolio.

Ne samo to, već je Brazilac na korak od Juventusa! Prošlogodišnje iskustvo sa Andreom Pirlom, koji je iz Milana stigao kao slobodan igrač, pokazalo se kao pun pogodak.

Šampion Italije zato želi da ponovi takvu operaciju, Lusio bi čovjek koji bi iskustvom i kvalitetom bio itekako od pomoći u borbi na tri fronta.

Dvije strane su blizu dogovora, fali samo potpis, jer je mala razlika između ponude i tražnje u finansijskom dijelu. Juventus nudi Lusiju 2,2 miliona po sezoni za dvogodišnji ugovor, plus bonuse vezane za eventualne uspjehe, koji mogu dovesti da Lusio po sezoni zaradi i četiri miliona.

Lusio, sa druge strane, traži da mu se malo poveća fiksni dio zarade…

Bonus video: