Fudbal pobijedio: Kapiten Perua igra na Svjetskom prvenstvu

Slučaj je izazvao veliku pažnju svjetske javnosti, pa su u zaštitu Gerera stali kapiteni reprezentacija Danske, Francuske i Australije, inače protivnika Perua u grupi na šampionatu svijeta
57 pregleda 0 komentar(a)
Paolo Gerero, Foto: Reuters
Paolo Gerero, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.05.2018. 13:08h

Kapiten reprezentacije Perua Paolo Gerero moći će da igra na Svjetskom prvenstvu, odlučio je danas Vrhovni sud Švajcarske.

Gerero je bio kažnjen zbog toga što je poslije kvalifikacione utakmice sa Argentinom bio pozitivan na kokain koji je, kako je navodio u odbrani, slučajno unio u organizam kroz čaj.

Prvo je bio suspendovan na šest mjeseci, ali je potom Sud za sportsku arbitražu (CAS) produžio suspenziju na 14 poslije žalbe Svjetske antidoping agencije.

Slučaj je izazvao veliku pažnju svjetske javnosti, pa su u zaštitu Gerera stali kapiteni reprezentacija Danske, Francuske i Australije, inače protivnika Perua u grupi na šampionatu svijeta.

Intervenisao je i predsjednik Perua Martin Viskara koji je zajedno sa državnim organima pružio pomoć kapitenu reprezentacije, a u proces se uključio i ambasador te zemlje u Švajcarskoj.

Reprezentaciji Perua će učešće u Rusiji biti prvo na svjetskim prvenstvima još od 1982. godine.

Bonus video: