Kristijano, slava ne dolazi sama

"Trebalo je da šutiram u 5. seriji, to je bio dogovor. Selektor me je pitao da li je to u redu i ja sam bio saglasan", rekao je razočarani Ronaldo.
1 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.06.2012. 19:46h

„Propuštena je šansa generacije”, tim riječima se selektor Portugala Paulo Bento obratio novinarima juče oko 18 časova po slijetanju na lisabonski aerodrom.

Eliminacija od Španije u polufinalu biće još nekoliko dana tema broj jedan u portugalskoj javnosti, kao i situacija u kojoj je mega zvijezda Selesaa Kristijano Ronaldo ostao bez šanse da šutira penal...

"Trebalo je da šutiram u 5. seriji, to je bio dogovor. Selektor me je pitao da li je to u redu i ja sam bio saglasan. Nekad šutiram prvi, nekad drugi ili treći, a sada nisam ni stigao da uzmem loptu", rekao je razočarani Ronaldo.

Portugal, dakle, nije iskoristio vjerovatno najbolji veliki turnir koji je as Reala odigrao u karijeri. A šansa je bila ogromna, Španija se tresla.

"Uvijek je teško kada izgubite poslije penala. Ipak, to je lutrija, pobijedi srećniji. Bez obzira na sve, ovo je za nas bio dobar Euro, došli smo do polufinala, a imali smo veliku šansu i da se borimo za titulu. Moj učinak? Mislim da sam bio dobar, ali šta to sada vrijedi", kazao je Ronaldo.

Bento je trpio kritike zbog toga što je Ronaldu namijenio penal u posljednjoj seriji.

„Bento je pogriješio, Ronaldo takođe, utakmica je riješena. Teško je zamisliti Kristijana kako stoji na centru dok igrači šutiraju i promašuju. To nije njegov stil, a upravo je to radio”, napisao je „goal.com”, dok je legendarni engleski fudbaler Jan Rajt prozvao samog Ronalda.

„Zašto nije ranije šutirao, šta je čekao? Možda je mislio da slava dolazi sama. Ali ne, za nju moraš sam da se izboriš”, napisao je Rajt na Tviteru.

Bentu samo ostaje da brani odluku.

"Plan je bio da šutira u 5. seriji. Da je bilo 4:4 i da je dao gol sada bi sve bilo drugačije. Odlučili smo tako, ali i nismo mogli da znamo da ćemo da promašimo dva penala", branio se Bento i rekao da je zadovoljan urađenim na Euru.

"Kritičara nikad nije falilo, pa neće ni sada. Svejedno, mislim da je ovaj turnir za nas bio jako dobar, iako će nas ovaj poraz od Španije dugo boljeti", rekao je bivši portugalski reprezentativac.

Bonus video: