Džudović ipak neće voditi Budućnost u narednoj sezoni

Doskorašnji prvi pomoćnik šefa stručnog štaba kazao je da ne posjeduje licencu koja je neophodna za vođenje ekipe u prvoj ligi
95 pregleda 2 komentar(a)
Miodrag Džudović, Foto: Filip Roganović
Miodrag Džudović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 31.05.2018. 10:40h

Miodrag Džudović, doskorašnji prvi pomoćnik šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Budućnost, koji je pred kraj šampionata vodio prvi tim, potvrdio je da mu je uprava kluba ponudila mjesto šefa stručnog štaba za narednu sezonu.

"Vijesti" su prije tri dana javile da će čelnici kluba ponuditi Džudoviću da od privremenog postane trajno rješenje na klupi.

Ipak, kako je kazao, trenutno ne posjeduje licencu potrebnu za vođenje prvoligaške ekipe.

"Predstavlja mi izuzetnu čast što je Uprava kluba ponudila da budem šef stručnog štaba. Ukazali su mi povjerenje u posljednja četiri kola, a onda i ponudili da nastavimo saradnju. Zahvalio bih se na ponudi, u nadi da će se steći uslovi da nekad u narednom periodu, uz obostrani interes, ponovo sarađujemo. Trenutno ne posjedujem UEFA Pro licencu koja je neophodna za vođenje ekipe u prvoj ligi. Pored toga, smatram da još uvijek treba da se usavršavam u profesionalnom smislu kako bih odgovorio izazovima koje sa sobom nosi funkcija šefa stručnog štaba", kazao je on.

Džudović je pola godine bio u stručnom štabu, a nakon završene sezone i osvojenog drugog mjesta ističe da osjeća dio odgovornosti za postignuti rezultat.

"Budućnost u protekloj sezoni nije postigla zadovoljavajući rezultat i kao član stručnog štaba snosim dio odgovnosti za to. Vjerujem da će Budućnost u narednom periodu osvajati trofeje i želim im mnogo sreće u ostvarenju svih ciljeva", ističe Džudović.

Popularni Džudo posebno je zahvalio doskorašnjim kolegama, a i navijačima.

"Zahvalio bih se svim članovima stručnog štaba, fudbalerima sa kojima sam sarađivao, kao i svim zaposlenim u klubu na pomoći i povjerenju koje su mi ukazivali u proteklom periodu. Pored toga, želim da se zahvalim i navijačima za podršku u najtežem trenutku za ekipu i mene lično koji sam na početku trenerskog posla", zaključuje Džudović.

Bonus video: