Da sam htio da budem primjer nekome, bio bih profesor, a ne fudbaler

"Da sam htio da budem primjer nekome, bio bih profesor, prosvjetni radnik... Ja sam samo fudbaler, čiji je posao da igra. To radim dobro", kazao je Belgijanac
152 pregleda 2 komentar(a)
naingolan, Foto: Reuters
naingolan, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.05.2018. 09:29h

Iako je prije deset dana saznao da ne putuje na Svjetsko prvenstvo i da za njega nema mjesta u reprezentaciji Belgije, Rađa Naingolan, jedan od najboljih veznih igrača Serije A i as Rome, priznaje da još ne može da vjeruje da za njega nije bilo mjesta među 23 igrača.

"Još sam u čudu, veoma je bolno sve to. Pokušavam da posmatram to kroz vedriju stranu - imam tri sedmice odmora. Ali, ne ide", kazao je Naingolan.

Kada je čuo da ga Roberto Martines nije uvrstio na listu za Rusiju, odlučio je da se oprosti od nacionalnog tima - "zauvijek, ko god da bude selektor".

"Čitao sam da je rekao da me ne vodi iz taktičkih razloga, a imam 300 utakmica u taktičko najzahtjevnijoj ligi na svijetu. Smiješno", kazao je 30-godišnji vezista.

Jedan od razloga je, navodno, i njegov stil života, koji nije sportski...

"Imam tetovaže, pa šta. Pušim, pa igram bez problema. Kažu da to nije dobar primjer djeci i mladim ljudima, ali ja živim svoj život i trudim se da budem normalan, a ne da budem primjer. Da sam htio da budem primjer nekome, bio bih profesor, prosvjetni radnik... Ja sam samo fudbaler, čiji je posao da igra. To radim dobro", kazao je Belgijanac.

Naingolan je priznao i da život profesionalnog i poznatog fudbalera nije nešto u čemu uživa.

"Volim fudbal, uživam na terenu i na treninzima. Ali, van toga - umoran sam od svega. Fudbalski svijet van terena je lažni svijet. Sve je posao. Imaš novac, a novac skuplja parazite. Mnogo ih je, posebno u Rimu. Pokušavam da se izdvojim od takvih ljudi, ali ima ih na svakom koraku", kazao je on.

Bonus video: