Ramos kao Pirlo: Preuzeo sam odgovornost

Bek Španije šokirao sve potezom u stilu Pirla, a vjerovatno najviše trenera Reala Žozea Murinja...
9 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2012. 22:55h

Serhio Ramos je šutirao u stilu Pirla i Panenke, Kristijano Ronaldo nije ni dobio šansu da pogodio sa bijele tačke, snove mu je ukrao saigrač iz odbrane Bruno Alveš koji je u četvrtoj seriji pogodio prečku i najavio poraz...

Sinoć u Donjecku se definitivno izgubio svaki red, ali je epilog bio po protokolu, po navici - Španija ide dalje, slavila je protiv Portugala (4:2 nakon penala) i treći put zaredom će igrati finale velikog takmičenja.

"Zvjezdana Španija", napisala je "Marka", dok je "As" samo konstatovao da Španije ide do kraja.

"Finale!", istakao je "As".

Nakon 90 minuta slabog tempa, te pola sata nešto življe igre i prilika Španije, u penal ruletu je više sreće imao aktuelni šampion, a ključni šut je pogodio Sesk Fabregas koji je uz pomoć stative matirao Ruija Patrisija i natjerao igrače Selesaa na suze.

Ronaldo je pogledao ka nebu, svjestan da nije ni imao priliku da matira klupskog druga Ikera Kasiljasa u seriji (bio je predviđen da šutira 5. penal) i vjerovatno shvatio da se oprostio od Zlatne lopte, jer je opet izgubio od Ćavija i Inijeste...

Da li je Španija zaista najbolja? Ni ovog puta „furija” nije demonstrirala silu, ali je ponovo rival protiv nje ostao bojažljiv, pa se čini i da je ekipa Paula Benta imala previše respekta prema rivalu.

Ramos je šokirao sve time što je glumio Pirla, ali je nakon meča imao jasnu poruku.

"Želio sam da preuzmem odgovornost nakon što sam promašio u polufinalu Lige šampiona. Posvećujem gol porodici, znam da i oni sada slave", rekao je Ramos poslije bravure u četvrtoj seriji, svjestan da njegov gol sigurno ne slavi Žoze Murinjo.

Fabregas je meč završio na rukama saigrača.

"Znao sam da je moj penal posljednji. Ovo je čudo", poručio je Sesk.

Portugal je izgubio i treće polufinale Eura u istoriji (nakon onih 1984. i 2000. godine).

"Teško je kada znate da ste uradili sve što ste mogli, a da vam se nije vratilo. U penalima je sve drugačije, neko ima manje, neko više sreće, ovog puta slavi Španija...", kazao je Nani i pokušao da objasni šta se desilo s njim i Alvešom u trećoj seriji.

"Selektor je odredio da šutiram ja, ali je došlo do zabune i Bruno je prvi krenuo. To nije uticalo na mene, ali možda na Bruna jeste", istakao je vezista Mančester junajteda.

Visente del Boske se opet kockao s izmjenama, ali je uspio...

"Bilo je teško probiti jaku portugalsku odbranu. Znam da nismo još odigrali najbolji meč na turniru i očekujem da to pokažemo u najvažnijoj utakmici", rekao je Del Boske.

Bento je žalio za regularnim tokom.

"Bili smo bolji tokom 90 minuta, ali nije bilo lako stvoriti šansu. Kasnije smo pali, a ovo je najgori način da izgubite u polufinalu, ne postoji veća tuga nego kada vas eliminišu nakon penala", istakao je Bento.

PORTUGAL – ŠPANIJA 2:4 nakon penala (0:0)

Donjeck – Stadion „Donbas arena”. Gledalaca: 50.368. Sudija: Kunejt Čakir (Turska). Strijelci: Pepe i Nani za Portugal, Inijesta, Pike, Ramos i Frabregas za Španiju. Žuti kartoni: Koentrao, Pepe, Žoao Pereira, Bruno Alveš, Veloso (Portugal), Serhio Ramos, Buskets, Arbeloa, Alonso (Španija).

Portugal (4-3-3): Rui Patrisio – Žoao Pereira, Pepe, Bruno Alveš, Fabio Koentrao - Mutinjo, Migel Veloso (Kustodio), Raul Meireleš (Varela) - Nani, Almeida (Oliveira), Kristijano Ronaldo.

Španija (4-3-3): Kasiljas - Arbeloa, Serhio Ramos, Pike, Alba - Alonso, Buskets, Ćavi (Pedro) – Silva (Hesus Navas), Negredo (Fabregas), Inijesta.

Galerija

Bonus video: