Kraj za Van der Varta, Huntelara i Hejtingu

Van Marvajkova odluka i nije iznenađenje ako se zna da su prva dvojica tokom Eura često javno kritikovala rad stručnog štaba, kao i da je Hejtinga razočarao zbog loše forme...
2 komentar(a)
Van Marvajk, Foto: Beta/AP
Van Marvajk, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.06.2012. 17:28h

Selektor Holandije Bert van Marvajk očigledno dobro zna koji je bio problem "lala" na Evropskom prvenstvu.

Tako je čovjek koji je preporodio ovu reprezentaciju prije dvije godine (bio vicešampion svijeta u Južnoj Africi) riješio da mu se nikad više ne ponove Poljska i Ukrajina, pa je prelomio - u nacionalnom timu više nema mjesta za Rafaela van der Varta, Klas-Jana Huntelara i Džonija Hejtingu!

Van Marvajkova odluka i nije iznenađenje ako se zna da su prva dvojica tokom Eura često javno kritikovala rad stručnog štaba i isticala da "zaslužuju da budu u prvom timu", kao i da je Hejtinga razočarao zbog loše forme.

Za Holandiju vjerovatno više neće igrati ni Dirka Kajt, ali on je ionako kod Van Marvajka bio potpuno u drugom planu. Povlačenje su još prije EP-a najavili Mark van Bomel (inače selektorov zet), te defanzivci Joris Matejsen, Vilfrid Bauma i Kalid Bularuz.

Van Marvajk još nije dobio podršku Fudbalskog saveza nakon debakla na Euru, ali će njegova sudbina biti poznata najkasnije do 6. jula i vjeruje se da je „preživio” teški momenat za holandski fudbal.

Javnost je uglavnom stala uz selektora i izjasnila se da vjeruje da je najmanje kriv za loše rezultate i da su baš loši odnosi unutar tima doprinijeli da Holandija upiše sva tri poraza. Jedan od rijetkih koji je javno napao Van Marvajka bio je legendarni Johan Krojf.

"Uzrok svakog problema je u samom vrhu. Malo je inovacija u igri Holandije, jedina na ovom Euru je debi Jetra Viljemsa"rekao je nedavno Krojf.

Ono što je možda najvažnije za Van Marvajka je što ga na čelu i dalje žele glavni asovi, prije svih Vesli Snajder i Robin van Persi.

"Šef nije kriv. Moramo da riješimo stvari među sobom. U timu imamo krticu, moramo da je pronađemo", kazao je Snajder nakon posljednjeg meča na turniru za "lale" protiv Portugala.

Bonus video: