MUP Srbije: Dvojica ruskih igrača zadobila prelom podlaktice

"U toku je dalji rad na utvrđivanju krivične odgovornosti lica, koja su nanijela teške tjelesne povrede", navodi se u saopštenju
56 pregleda 12 komentar(a)
Zeta, pripreme, Foto: Savo Prelević
Zeta, pripreme, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.06.2012. 13:35h

“Zbog izvršenog prekršaja, na osnovu Zakona o javnom redu i miru, policijski službenici Prekršajnom sudu u Užicu, podnijeli su zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 12 učesnika, koji su u skraćenom postupku osuđeni na novčanu kaznu, a jednom maljoletnom fudbaleru izrečena je vaspitna mjera-ukor”, navodi se u saopštenju koje je iz MUP-a Srbije, odbosno policijske uprave u Užicu, dostavljeno redakciji “Vijesti” povodom incidenta koji se juče dogodio tokom prijateljske utakmice na Zlatiboru između fidbalere Zete i ruskog Amkara.

Utakmica između Zete i Amkara prekinuta je u 69. minutu, pri vođstvu Zete od 3:1, kada je došlo prvo do koškanja, a onda i do masovne tuče, iz koje su deblji kraj izvukli igrači ruskog kluba.

“Sinoć oko 19.55 časova, na Zlatiboru, opština Čajetina, prilikom odigravanja neprijavljene, prijateljske-trening fudbalske utakmice između FK „Zete“ iz Podgorice, Republika Crna Gora i FK „Amkar“ iz Perma, Ruska Federacija, došlo je do narušavanja javnog reda od strane 12 osoba. Pored igrača u tuču su se umiješali i članovi rukovodstva obje fudbalske ekipe. Prilikom narušavanja javnog reda i mira dva igrača FK „Amkar“ iz Perma su zadobila teške tjelesne povrede u vidu preloma podlaktice na neutvrđen način. Oni su pregledani u Opštoj bolnici u Užicu, gdje je dežurni ljekar konstantovao teške tjelesne povrede, a nakon ukazane pomoći su pušteni”, navodi se u saopštenju policijske uprave u Užicu.

Kako “Vijesti” saznaju iz tabora Zete, gotovo je nevjerovatno kako su u opštem metežu igrači tima iz Golubovaca prošli bez ozbiljnijih povreda.

U incidentu, kako saznajemo iz oba tabora, deblji kraj u crnogorskom klubu izvukao je samo nekadašnji predsjednik Zete Radojica Božović, koji je, prema nezvaničnoj verziji, udaren od strane ruskog fudbalera Dmitrija Belorukova.

“U toku je dalji rad na utvrđivanju krivične odgovornosti lica, koja su nanijela teške tjelesne povrede. O navedenom događaju obaviješten je tužilac Višeg javnog tužilaštva u Užicu”, stoji u saopštenju dostavljem redakciji “Vijesti”.

Neimenovani očevidac događaja u izjavi za "Kurir" na živopisan način priča o dešavanjima...

"Došlo je najprije do koškanja između fudbalera, a onda se nevjerovatnom brzinom sve pretvorilo u opštu tuču na čitavom terenu. Nije se znalo ko koga, i sa čim udara, a u jednom trenutku vidio sam da su neki od fudbalera iščupali korner zastavice i sa njima počeli da se tuku", rekao je očevidac.

"Da nisam prisustvovao, ne bih vjerovao da je tako nešto moguće", komentarisao je poslije svega jedan od fudbalera Amkara.

Trener fudbalera Zete Rade Vešović pokušao je da umanji ozbiljnost neprijatnih događaja i zataška skandal koji se dogodio.

"Nije bilo ništa strašno. Bilo je malo koškanja, jurnjave po terenu. Evo, mi smo svi u hotelu i dobro smo “, rekao je za Kurir Vešović, a na pitanje šta je s ruskim igračima, odgovorio je:

“Oni su u svom hotelu. Bila je velika gužva, nije se moglo vidjeti najbolje”, dodao je Vešović.

Bonus video: