Milan Jovanović potpisao za Crvenu zvezdu

Među "crveno-bijele" je došao po preporuci predsjednika FS Crne Gore Dejana Savićevića i Dragoja Lekovića
4 komentar(a)
Jovanović, Foto: Savo Prelević
Jovanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.06.2012. 08:24h

U noći između utorka i srijede, malo prije tri časa ujutru, fudbaleri Crvene zvezde dobili su veliko pojačanje.

U "Hotel Planja i Rogla" po hitnom postupku doputovao je standardni štoper reprezentacije Crne Gore Milan Jovanović, prenosi “Mondo”.

Jovanović (28 godina, 187 centimetara) se u srijedu uveče dogovorio oko svih detalja sa upravom “crveno-bijelih”, potpisao je ugovor na dvije plus jednu godinu i krenuo u Sloveniju, gdje će se već danas pridružiti novim saigračima na treninzima.

On je u Zvezdu došao kao slobodan igrač, jer je neočekivano raskinuo ugovor sa Spartakom iz Naljčika za koji je nastupao prethodne dvije sezone.

Prije toga, Jovanović je igrao za Rapid iz Beča, Kluž, Unireu, Radnički iz Niša, Krajovu, Vasluji, Radnički iz Novog Beograda, Železnik, Mladost iz Lučana i Borac iz Čačka, u kojem je počeo karijeru.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 30 utakmica i drugi je na listi sa najviše nastupa iza Simona Vukčevića (34).

U Crvenu zvezdu došao je po preporuci predsjednika FS Crne Gore Dejana Savićevića, bivšeg saigrača Roberta Prosinečkog i Vladana Lukića, kao i nekadašnjeg golmana Zvezde i reprezentacije Jugoslavije, a sada asistenta u stručnom štabu Crne Gore, Dragoja Lekovića.

Crvena zvezda je u igri za Jovanovića pobijedila splitski Hajduk, koji je bio na korak da ga angažuje, a sve po preporuci bivšeg selektora Crne Gore Zlatka Kranjčara.

Jovanović je uz Marka Bašu nezamjenljiv u odbrani Crne Gore i pretpostavka je da će zauzeti mjesto Duška Tošića, koji je nedavno napustio Crvenu zvezdu i otišao u Tursku.

Jovanović može da igra i lijevog beka, ali je prevashodno zamisao da se u što kraćem roku uigra sa Nikolom Maksimovićem u centru odbrane, jer sezona počinje već 19. jula.

Jovanoviću će treninzi i utakmice biti prijeko potrebni, jer od marta nije nastupao za Spartak.

Period u Naljčiku, Jovanović će pamtiti po rijetko viđenom pogotku koji je postigao sa 70 metara udaljenosti od protivničkog gola.

Bonus video: