Ozil upozorava saigrače: Nemojte da se zadovoljavate postignutim

"Gledao sam Špance protiv Francuske. Dominirali su cijeli meč, odigrali su impresivno i oni su po meni i dalje favoriti broj jedan", kazao je Ozil
0 komentar(a)
Ozil, Foto: Beta/AP
Ozil, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.06.2012. 13:37h

Vezista reprezentacije Njemačke Mesut Ozil upozorio je svoje saigrače da ne smiju da se zadovoljavaju postignutim uoči velikog polufinala Evropskog prvenstva, protiv Italije u četvrtak u Varšavi.

Njemci su oduševili sa četiri pobjede u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, ali glavne bitke tek predstoje.

"Lijepo je što igramo dobro i što svi pišu i pričaju pozitivno o nama, ali ne smijemo da upanemo u zamku. Protiv Italije počinjemo od nule. I bilo bi pogrešno utakmicu Njemačka - Španija nazivati "finalem snova". U polufinalu su četiri tima i svi imaju kvalitet, svi će se pitati ponešto. Kao što mi moramo da napravimo veliki korak protiv Italije, isto je sa Španijom protiv Portugala", izjavio je Ozil.

Finale je, dakle, zabranjena tema u njemačkom kampu uoči polufinalne bitke.

"Mislimo na Italiju i samo Italiju. Na kraju dana, ne interesuje nas šta će biti u drugom polufinalu. Nas čeka vrlo jak i tehnički sjajno potkovan tim. Njemačka nema pozitivna iskustva iz mečeva sa Italijom, ali vjerujem da ćemo sve to promijeniti. Uostalom, prošlost često nema veze sa sadašnjim stanjem. Ako iskoristimo sav svoj potencijal, vjerujem da ćemo igrati u finalu", istakao je as Real Madrida.

Italijani su se juče žalili što će imati dva dana odmora manje u odnosu na Njemce, koji su svoje četvrtfinale protiv Grčke završili još u petak. Ipak, Ozil ne smatra da su "panceri" favorizovani u tom pogledu.

"Mislim da Italijani imaju dovoljno vremena za odmor. Četiri dana, to je dosta. Mislim da su oni iznenađenje turnira, naročito su oduševili u prvom meču sa Španijom i biće nam vrlo teško. Pirlo je igrač svjetske klase, Baloteli je paklen napadač, ali ne razmišljamo o individualcima. Oni su jaki kao tim, ali mi možemo da ih eliminišemo".

Za Mesuta Ozila, Njemačka nije prvi favorit turnira. Taj epitet, po vezisti Real Madrida, i dalje pripada Španiji.

"Gledao sam Špance protiv Francuske. Dominirali su cijeli meč, odigrali su impresivno i oni su po meni i dalje favoriti broj jedan".

Bonus video: