Predsjednik FS Rusije podnio ostavku nakon razgovora s Putinom

Fursenko je žestoko kritikovan zbog neispunjenih očekivanja na EP, gdje je Rusija u posljednjem kolu A grupe neočekivano izgubila od Grčke (1:0), i time ispala iz daljeg takmičenja
1 komentar(a)
Rusija, Foto: Beta/AP
Rusija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.06.2012. 09:46h

Predsednik Fudbalske federacije Rusije Sergej Fursenko podnio je ostavku nakon razočaravajućeg nastupa nacionalne selekcije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Fursenko, koji je i član Izvršnog komiteta Uefe, podnio je ostavku nakon sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Želio bih da se izvinim našim navijačima za loše rezultate. Donio sam tešku odluku - da se povučem sa cela Saveza", rekao je Fursenko svom bliskom prijatelju Putinu, saopštio je Kremlj.

Pedesetosmogodišnji Fursenko je žestoko kritikovan zbog neispunjenih očekivanja na EP, gdje je Rusija u posljednjem kolu A grupe neočekivano izgubila od Grčke (1:0), i time ispala iz daljeg takmičenja.

Fursenko je imenovan za predsednika FSR u februaru 2010, nakon što je četiri godine proveo na čelu Zenita iz Sankt Peterbirga. Njegovom zaslugom za selektora državnog tima angažovan je holandski stručnjak Dik Advokat.

Bonus video: