Čikago nudi Ševčenku dva miliona godišnje

"Postoje brojne ponude, ali jedino što znam je da neću produžiti ugovor sa kijevskim Dinamom, i neću ostati u Evropi", kazao je 35-godišnji Ševčenko.
0 komentar(a)
Ševčenko, Foto: Beta/AP
Ševčenko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.06.2012. 18:05h

Sjajna dva pogotka za Ukrajinu, na otvaranju Evropskog prvenstva sa Švedskom, učinila su da Andriju Ševčenku dolaze ponude za nastavak karijere sa svake strane.

Ipak, Amerikanci su najkonkretniji, pa su nakon odbijanja ponude Montreal Impakta, na stolu nekadašnje zvijezde kijevskog Dinama, Milana i Čelzija, ponude DC Vašingtona i najnovija, Čikago fajra.

"Postoje brojne ponude, ali jedino što znam je da neću produžiti ugovor sa kijevskim Dinamom, i neću ostati u Evropi. Sješću i razgovarati sa porodicom o budućoj destinaciji. Svjestan sam da je moje najbolje vrijeme prošlo u Dinamu i Milanu, ali sam i za reprezentaciju dao od sebe i moguće i nemoguće, na šta sam ponosan", kazao je 35-godišnji Ševčenko.

A nakon što je odbio ponudu Montreala, javili su se veći klubovi iz MLS lige, DC Vašington je bio na pragu dogovora, ali je u akciju krenuo i Čikago fajr.

"Ševčenko je veliki igrač a mi imamo informnacije da želi da igra u MLS ligi. Odmah smo stali u red zainteresovanih i spremni smo za pregovore", rekao je Havijer Leon, izvršni direktor kompanije koja je vlasnik Čikago fajra.

Prema nezvaničnim informacijama Leon je Ševčenku ponudio godišnju platu od dva miliona dolara.

Bonus video: