Ronaldo: Čak i Mesi ima svoje kritičare

“Treba biti veliki čovjek da bi ignorisao sve to i koncentrisao se samo na igru”, rekao je Ronaldo novinarima u bazi reprezentacije Portugala
3 komentar(a)
Ronaldo1, Foto: Beta/AP
Ronaldo1, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.06.2012. 20:38h

Reprezentativac Portugala Kristijano Ronaldo rekao je danas da se ne ljuti zbog mnogobrojnih osporavanja i istakao da čak i zvanično najbolji fudbaler svijeta Lionel Mesi ima svoje kritičare.

“Što veća zvijezda postajete, to je veći pritisak da igrate na nivou koji je prihvatljiv za druge ljude. Čak i Mesi ima svoje dežurne kritičare. Ne možete svakoga da zadovoljite, ali se ne ljutim, niti frustriram zbog toga. To je dio profesionalnog fudbalera. Treba biti veliki čovjek da bi ignorisao sve to i koncentrisao se samo na igru”, rekao je Ronaldo novinarima u bazi reprezentacije Portugala.

Portugal je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini savladao Grčku sa 1:0 golom Ronalda, a u srijedu će u polufinalu igrati protiv Španije na Donbas areni u Donjecku.

“Poboljšavamo svoju igru, to je važno. Postoji veliko jedinstvo u našoj ekipi, imamo dobar timski duh i to pomaže. Bilo je teško doći ovako daleko, ali smo stigli do ove faze sa velikom dozom optimizma. Naš cilj je finale, zašto da ne... Postoji veći pritisak na drugim ekipama na ovom turniru”, kazao je Ronaldo.

Fudbaler Real Madrida trenutno s tri postignuta gola dijeli prvo mjesto s Alanom Džagojevim, Mariom Mandžukićem i Mariom Gomesom na listi strijelaca Evropskog prvenstva.

Bonus video: