Lovćen i Kom odluku o prvoligašu ostavili za nedjelju i meč na Trešnjici

Prva utakmica baraža za Prvu ligu završena je bez golova, a protiv tog rezultata u najavama nijesu imali ništa protiv ni u taborima oba rivala, domaćeg Kom Eurozoxa i Lovćena
55 pregleda 0 komentar(a)
Mićo Perović, Foto: Privatni album
Mićo Perović, Foto: Privatni album
Ažurirano: 30.05.2018. 18:51h

Prva utakmica baraža za Prvu ligu završena je bez golova, a protiv tog rezultata u najavama nijesu imali ništa protiv ni u taborima oba rivala, domaćeg Kom Eurozoxa i Lovćena.

Domaćin nije želio da na Zlatici primi gol, a gosti da izgube. Odluku će, dakle, o novom prvoligašu donijeti druga utakmica na Trešnjici u nedjelju, pošto se na Cetinju gradi novi stadion. Kom je bio opasniji, ali sve dobro uradio je u prvom poluvremenu u kojem se istakao golman Cetinjana Mićo Perović odbranama tri zicera - udarce Anđela Rudovića i Stefana Miloševića zaustavio je iako su bili "oči u oči" sa njim.

"Sve pohvale golmanu Lovćena, zaista je čudesno odbranio četiri naša udarca. Ipak, mislim da smo kvalitetniji i da ćemo slaviti na Trešnjici. I inače smo tokom sezone bolje igrali u gostima. Lovćen se predstavio kao kvalitetna ekipa i pokazao je da je sa pravom u baražu. Znali smo da će utakmica biti čvrsta. Ipak, nismo dobili samo zahvaljujući sjajnim odbranama njihovog golmana", kazao je Andrija Simunović, vezista Kom Eurozoxa.

Imao je doamćin šansu već u prvom minutu ali je udarac glavom MIloševića bio za malo neprecizan, a Marko Kažić je u 27. minutu odlično šutirao sa 13 metara, ali je Perović sjajnom paradom odbranio. Do poluvremena je Perović odbranio oba duela "oči u oči", a u nastavku nije bilo gotovi ničeg fudbalskog.

Velika nervoza uvukla se u igrače obje ekipe, igralo se rastrzanio sa dosta faulova na sredini, odugovlačenja... Ta nervoza je kulminirala u finišu, kada je mladi igrač sa klupe gostiju Draško Adžić, ušao na teren da "dijeli pravdu" nakon jednog faula za svoju ekipu. Sudija Miloš Novović je, međutim, odreagovao crvenim kartonom Adžiću, a žutim Aleksandru Miliću, koji je nesportskim gestom izazvao incident.

"Mi smo ulaskom u baraž opravdali očekivanja i u drugom duelu u Zeti nemamo pritisak od strane kluba. No, mi smo u baražu gdje će se odlučivati u posljednjih 90 minuta i moji igrači će, siguran sam, dati sve od sebe da se plasiramo u Prvu ligu. Svjesni smo svih nedostataka, puno je mladih igrača i moraćemo u naredna tri četiri dana da radimo, kako bi imali mirnoću u tom završnom pasu koja je danas nedostajala u nekoliko kontri. Moramo igrati srcem, ali i pokazati karakter, što su danas uradili moji igrači", naglasio je Dejan Roganović, trener Lovćena.

KOM EUROZOX - LOVĆEN 0:0

Podgorica - Stadion Koma na Zlatici. Gledalaca: 450. Sudija: Miloš Novović. Žuti kartoni: Golubović, Popović, Milić (Kom), Đurović (Lovćen). Crveni karton: Adžić u 90+2. minutu.

Kom: J. Perović - Đukić, Petričević, Sekulić, Milić - Golubović (od 61. Đurković), Simunović, Beganović, Kažić (od 28. Rudović), Popović - Milošević (od 73. Kopitović).

Lovćen: M. Perović - Marković, Tatar, M. Draganić, Stevović - F. Vujović, J. Vujović, N. Draganić (od 80. Roganović), Marković (od 64. Bujiša) - Jablan (od 68. Đurović), Bogdanović.

Bonus video: