Petrovac iskusniji i bolji

Petrovčani završili posao u prvoj utakmici baraža - 3:0 u Lješkopolju. Mladost će vjerovatno čekati barem još godinu za plasman u elitu
189 pregleda 2 komentar(a)
Mladost lješkopolje petrovac, Foto: Filip Roganović
Mladost lješkopolje petrovac, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.05.2018. 18:09h

Nikad Petrovac nije ispadao iz elite, na dobrom je putu da neokrznut prođe i kroz treći uzastopni baraž za opstanak - ekipa Rokija Marčića slavila je u Lješkopolju u prvom meču doigravanja sa ubjedljivih 3:0.

Ekipi Mladosti, koja traži prvi ulazak u elitu, u nedjelju će u revanšu pod Malim brdom trebati čudo nad čudima za preokret.

"Nije još gotovo matematički, ali pokazali smo da smo bolji i da zaslužujemo da igramo u eliti", kazao je kapiten Petrovca Zoran Mikijelj.

Gosti su na pravi način iskoristili razliku u iskustvu - iako je Mladost bila nadmoćnija i opasnija veći dio meča, jučerašnja utakmica pokazala je da postoji razlika između Prve i Druge lige, barem u broju kvalitetnijih utakmica.

Ono što su domaćini promašivali (dvije sjajne šanse Senegalca Matuokea, koji pogodio i prečku) gosti su lagano koristili.

Robusni napadač Vujačić dva puta je u prvom poluvremenu sjajno provukao loptu svojim saigračima, u 10. minutu Boričiću (autogol Krivokapića za 0:1), a u 38. i Muharemoviću, koji je pogodio bliži ugao za 0:2.

Petrovčani su i u nastavku bez previše nervoze izdržali početni pritisak Mladosti, a onda u finišu kaznili domaćina još jednim golom - pogodio je Boričić, topovski sa ivice šesnaesterca.

MLADOST LJ. - PETROVAC 0:3

Lješkopolje - “DG arena”. Gledalaca: 600. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Strijelci: Krivokaoić (autogol) u 10, Muharemović u 38. i Boričić u 86. minutu. Žuti kartoni: Mikijelj i Muharemović (Petrovac)

Mladost Lj: Lakićević, Tiodorović, Drešković, Tomašević (76. Tatalović), Muhović (68. Seratlić), Jovanović, Matuke, Krivokapić (80. Mugoša), Aligrudić, Suzuki, Čelebić.

Petrovac: Popović, Vujović, Kalezić, Marković, Vujačić (77. Đorđević), Kacić (83. Jamamoto), Mikijelj, Pajović, Kajević, Muharemović (62. Nišikava), Boričić.

Bonus video: