Borini ostaje u Romi

Borini je karijeru počeo u mlađim kategorijama Bolonje, odakle se 2007. godine preselio u mlađe kategorije Čelzija
0 komentar(a)
Borini, Foto: REUTERS
Borini, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.06.2012. 12:34h

Fabio Borini je od danas u potpunosti igrač Rome. Italijanski napadač je proteklu sezonu proveo u Romu kao pozajmljen igrač Parme, a rimski klub je za tu pozajmicu platio Parmi 1,7 miliona eura

Tada je određeno da sedam miliona eura bude visina obeštećenja u korist Rome, u slučaju da rimski klub bude zainteresovan da ga zadrži, i tada je „vučica“ postala 50 odsto „vlasnik“ igrača.

Kako Roma nije željela da vog ljeta plati svih sedam miliona eura, i kako klubovi nijesu mogli da se dogovore oko obeštećenja, prešlo se na tradicionalno otvaranje zatvorenih ponuda za 100 vlasništvo igrača.

Roma je, na kraju, pobijedila, jer je ponudila 5,3 miliona, što je nešto više od milion koliko je za Borinija bila spremna da se „isprsi“ Parma.

Borini je karijeru počeo u mlađim kategorijama Bolonje, odakle se 2007. godine preselio u mlađe kategorije Čelzija, u kojem je u prvom timu debitovao 2009. godine, ali je u do ljeta 2011. odigrao svega tri meča, bez postignutog gola. Finiš sezone 2010/2011 proveo je na pozajmici u Svonsiju, gdje je na devet utakmica postigao šest golova.

Naredne sezone je odlučio da napusti Čelzi, pa je potpisao petogodišnji ugovor za Parmu, za koju, međutim, nije zaigrao, jer je odmah proslijeđen Romi, za koju je prošle sezone postigao devet golova na 24 utakmice.

Bonus video: