Kagava i zvanično novi član Mančester junajteda

Borusija Dortmund će na ime obeštećenja inkasirati 17 miliona funti (21,1 miliona eura), a jedino nije poznato na koliko godina će ugovor biti potpisan
0 komentar(a)
Kagava, Foto: REUTERS
Kagava, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.06.2012. 16:52h

Mančester junajted se dogovorio prije 20-tak dana sa Šinđijem Kagavom oko prelaska na "Old Traford”, a Japanac je danas nešto prije podneva stigao iz Tokija na ljekarske preglede.

Kagava je puna četiri sata bio podrgnut detaljnim pregledima u bolnici „Bridžvoter” u Mančesteru, nakon čega je transfer i defitivno okončan.

Borusija Dortmund će na ime obeštećenja inkasirati 17 miliona funti (21,1 miliona eura), a Kagava je potpisao četvorogodišnji ugovor koji počinje da teče od 1. jula.

"Kagava je odličan, mlad igrač sa sjajnim pregledom igre. Oduševljen sam što je izabrao baš Mančester junajted za nastavak karijere. Svi se radujemo saradnji sa njim", rekao je nakon potpisa ugovora Aleks Feguson, menadžer "crvenih đavola".

"Milioneri" su Kagavu doveli ljeta 2010. doveli iz Serezo Osake za svega 350.000 eura, pa su morali da ga prodaju, jer mu je ugovor isticao juna naredne godine, a novi nije želio da potpiše.

"Ovo je veliki izazov za mene. Premijer liga je najbolja na svijetu, a Mančester junajted je veliki klub. Uzbuđen sam i jedva čekam početak priprema i utakmice", istakao je Japanac.

Odmah nakon završenih ljekarskih pregleda, Kagava je vratio za Japan.

Bonus video: