Tores: Naučili smo lekciju iz 2006.

Španija se na Mundijalu u Njemačkoj 2006. prošetala kroz grupnu fazu, a onda je u osmini finala nokautirana od Francuske Zinedina Zidana
0 komentar(a)
Tores, Foto: Beta/AP
Tores, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.06.2012. 18:03h

Reprezentacija Španije naučila je lekciju iz 2006. godine i ovoga puta neće ponoviti takve greške, kazao je napadač "furije" Fernando Tores uoči četvrtfinalnog obračuna sa Francuskom (petak).

Španija se na Mundijalu u Njemačkoj 2006. prošetala kroz grupnu fazu, a onda je u osmini finala nokautirana od Francuske Zinedina Zidana, koja je prije toga jedva prošla grupu. "Trikolori" su tada slavili sa 3:1, ali Španija sprema osvetu.

"Toga dana, Francuzi su nam održali pravu fudbalsku lekciju i pomogli nam da odrastemo kao tim. Ta utakmica će nam značiti puno, iako je igralo samo nekoliko fudbalera koji su sada u ekipi", rekao je Tores.

Od Mundijala 2006. koji su osvojili Francuzi, stvari su se drastično promijenile. Španija je osvojila dva velika takmičenja zaredom u kojima su se "trikolori" oprostili u grupi.

"Francuska je sjajna ekipa, ali mislim da su ovoga puta mnoge stvari na našoj strani. Igramo u dobroj formi i teško nas je pobijediti", kazao je popularni "el ninjo".

Bonus video: