Tetovaža podijelila Englesku, tabloidi "razapeli" Sterlinga

Engleski tabloidi nemilosrdno su se okomili na Rahima Sterlinga, koji je na treningu nacionalnog tima pokazao istetoviranu automatsku pušku na svojoj desnoj nozi
141 pregleda 10 komentar(a)
sterling, Foto: Reuters
sterling, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2018. 12:34h

Samo dvije sedmice pred početak Svjetskog prvenstva u Engleskoj se ne priča o fudbalu, već o jednoj tetovaži.

Engleski tabloidi nemilosrdno su se okomili na Rahima Sterlinga, koji je na treningu nacionalnog tima pokazao istetoviranu automatsku pušku na svojoj desnoj nozi.

Takav "crtež" za dobar dio engleske javnosti je neprikladan i neumjesan, s obzirom na sve što se događa i u Britaniji, i širom svijeta.

U emisiji "Good morning Britain", na ITV televiziji, većina gledalaca koja se uključila u program, tražila je da Sterling ne ide na Mundijal u Rusiju, upravo zbog sporne tetovaže.

Sterling je podijelio i fudbalsku javnost, a jedan od najvećih autoriteta Gari Lineker, pružio mu je podršku, ukazavši da engleski mediji godinama čine sve da destabilizuju nacionalni tim pred važno takmičenje, zbog tiraža i gledanosti.

Sterling se našao na udaru i morao je da se brani. On je na Instagram profilu objasnio zašto je automatska puška našla mjesto na njegovoj nozi.

"Kada sa imao dvije godine, moj otac je ubijen. Tada sam se zarekao da nikada neću uzeti oružje u ruke. Ja pucam nogom, ali ova tetovaža ima dublje značenje", napisao je Sterling.

Oni koji ga osuđuju, ističu podatak da je više od 60 ljudi ove godine ubijeno na ulicama Lodona, a da je većina stradala od uboda noža.

Međutim, u cijeloj Britaniji je tokom ove godine zabilježeno 2.544 slučaja upotrebe vatrenog oružja, što je povećanje od 42 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Bonus video: