Bufon: Hvala Španiji, vjerovali smo u nju

"Hvala Špancima, ali mi nijednog trenutka nismo ni bili u strahu", promijenio je ploču Bufon nakon plasmana među osam najboljih...
5 komentar(a)
Bufon, Foto: Beta/AP
Bufon, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.06.2012. 07:28h

U Italiji se zaboravilo na teorije zavjere i moguću namještaljku u meču Hrvateske i Španije.

Plasman u četvrtfinale je donio olakšanje svima na Apeninima, a Đanluiđi Bufon, koji je prethodnih dana najmanje vjerovao u srećan kraj, sada je osjetio potrebu da se zahvali Španiji.

"Hvala Špancima, ali mi nijednog trenutka nismo ni bili u strahu. Znali smo da će Španija da uradi sve da dokaže da je najbolja i da neće htjeti da kalkuliše", promijenio je ploču Bufon nakon plasmana među osam najboljih.

Po Antoniju Kasanu, za Italiju tek sada počinje Evropsko prvenstvo.

"Od četvrtfinala nas čeka potpuno drugačije takmičenje. Grupa je bila paklena, bili smo na granici eliminacije, ali smo na kraju pokazali snagu i, uz pomoć Španije, uhvatili voz za plasman među osam najboljih", kazao je Kasano.

Dan nakon prolaska, međutim, u centru pažnje je ponovo bio Mario Baloteli i njegov čudan način proslavljanja gola protiv Republike Irske.

Balo je, naime, izgledao bijesno kada je pogodio iz polumakazica, a novih problema ga je spasao Leonardo Bonući koji je pritrčao i stavio mu ruku na usta i time ga spriječio da javno kaže sve što je želio.

"Mario je počeo da priča na engleskom. Ne znam šta je rekao... Samo sam želio da mu ukažem da problem koji može da nastane, jer smo i pričali pred meč o tome. Najvažnije je da je dao gol i odigrao dobru utakmicu", istakao je Bonući.

Ostaće tako misterija da li je napadač "azura" bio nezadovoljan što nije bio starter ili je možda imao poruku za navijače zbog rasizma... U njegovom slučaju je, kao i uvijek, sve nejasno.

"Imam li problem sa Balotelijem? Ne znam da li ga on ima sa mnom, pitaću ga. Mnogo toga kod njega zavisi od trenutka, ali je generalno zlatan dečko. Ipak, nekad mora i da istrpi kritiku, da shvati zašto nekad ostane na klupi, kao i da tim traži od njega da pruži više. On je takav kakav je, ali nije autsajder u našem timu", rekao je selektor Italije Ćezare Prandeli.

"Gazeta delo sport" je juče napisala da se Baloteli nakon treninga zadržao u razgovoru u četiri oka s Prandelijem, a potom i sa potpredsjednikom Fudbalskog saveza Demetriom Albertinijem.

Bonus video: