Dragićević prozvao, uprava na potezu

Dragićević je jedan od kandidata, a nezvanično vjerovatno i glavni pik za novog šefa struke.
1 komentar(a)
Budućnost, prozivka, Foto: Vesko Belojević
Budućnost, prozivka, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.06.2012. 20:45h

Prije 20-ak dana Budućnost je osvojila drugu titulu u nezavisnoj Crnoj Gori (nakon četiri godine posta), a sada u novi izazov kreće sa više nepoznanica nego ikad. Najaktuelnija tema je pitanje novog šefa struke - prozivku je izvršio Radislav Dragićević, dosadašnji pomoćnik bivšeg stratega Miodraga Radulovića. Budućnost je odnedavno i bez sportskog direktora jer je Radulovićevim stopama ubrzo krenuo i Nebojša Jovović.

A u iščekivanju da se riješi pitanje šefa stručnog štaba, nije skroz definisan ni plan priprema za iskušenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Naš prvak kreće od 2. kola, a prvi meč igra se 17. ili 18.jula.

Dragićević je jedan od kandidata, a nezvanično vjerovatno i glavni pik za novog šefa struke. No, kada je Budućnost u pitanju, sve prognoze su u najmanju ruku nezahvalne (u javnosti već neko vrijeme kao kandidat figurira i Vuk Rašović, trener Teleoptika).

"Pominje se ta mogućnost, postoje i neki kontakti. To je, međutim, u granicama nečeg što nije konkretno. Imam ugovor kao pomoćni trener, a šta će biti - vidjećemo. Što se mene tiče, spreman sam da preuzmem novu ulogu, da nije tako ne bih se ni bavio ovim poslom. Zahvaljujem se bivšem šefu stručnog štaba Miodragu Raduloviću na korektnoj saradnji, želim mu da nastavi sa uspjesima", kazao je Dragićević.

Predsjednik borda direktora kluba Dragan Mijajlović nije pričao o potencijalnim kandidatima, ali je otkrio jedan detalj.

"Sklon sam da to bude neko od domaćih ljudi. Radulović, koji je i prijatelj kluba je otišao, on je imao pravo ličnog izbora", dodao je Mijajlović.

Igrači i stručni štab imali su poduži sastanak sa upravom, pa je prvi trening na klupskom kampu na Starom aerodromu počeo nakon čitav sat priče...

"Često i duže pričamo, a imali smo i pauzu. Predočili smo kakve su ambicije na kraći i duži rok. Probaćemo da pobijedimo u drugom kolu evropske lige", tim riječima je predsjednik borda direktora Budućnosti predočio ambicije kluba u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Poznato je da se duguje igračima. Da nisu možda fudbaleri bili tvrdokorni u stavu da ne žele da treniraju zbog finansijke situacije?

"Ne, u razgovoru se mogu riješiti i ozbiljnije stvari. A tačno je da je bilo priče i o finansijama. I gledamo da se u narednih 10-ak dana izmiri dug prema fudbalerima", kazao je Mijajlović.

Za sada nema velikih promjena u igračkom kadru, mada je odlazak Damira Kojaševića u Kazahstan praktično gotova stvar. Ugovori su istekli Srđanu Radonjiću i Milošu Dragojeviću, te Petru Vukčeviću, fudbaleru koji je već duže bio u nesporazumu sa klubom. Ugovor je raskinut sa Darkom Vučićem.

Bonus video: