Blan: Svakim danom smo sve jači

"Ne zavaravamo se da će biti lako, iako je Švedska izgubila sve šanse da prođe u četvrtfinale. Protiv tako čvrstih ekipa uvijek možete da naiđete na probleme", rekao je Blan
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2012. 12:58h

Francuska je pobjedom nad Ukrajinom u drugom kolu praktično završila posao oko plasmana u četvrtfinale, pa je ekipi Lorana Blana ostalo samo da odradi i duel sa Švedskom i ispuni cilj.

Šveđani su bez boda nakon dva meča i samim tim bez šansi za prolaz među osam najboljih, dok bi Francuska bila eliminisana samo u slučaju da izgubi sa većom razlikom nego što bi bila poražena Engleske od Ukrajine. U tom epilogu dalje bi išli Ukrajinci i Albion...

- Ne zavaravamo se da će biti lako, iako je Švedska izgubila sve šanse da prođe u četvrtfinale. Protiv tako čvrstih ekipa uvijek možete da naiđete na probleme, jer im ne nedostaje ponosa i motiva na velikim takmičenjima - rekao je Blan.

Selektor „trikolora”, koji je naciji opet vratio vjeru u reprezentaciju, očekuje da se Francuska konačno bori za evropsku titulu.

- Ljudi bliski reprezentaciji mi odavno govore da je atmosfera u timu konačno prava, prvi put od Svjeskog prvenstva u Njemačkoj. To mi daje snagu, govori mi da smo na pravom putu. A kvalitet Francuske nikada nije bilo sporan - kazao je Blan.

„Trikolori” na posljednja dva velika takmičenja nisu prošli grupu - na Euru 2008. i Mundijalu 2010.

- Došlo je vrijeme da se mijenjaju stvari. Pobjeda nad Ukrajinom nam je ulila samopouzdanje, svakim danom smo sve jači na psihološkom planu - jasan je selektor Francuske.

Blanu mogu da idu zasluge i da je promijenio još jednu stranicu istorije. Naime, Francuzi su protiv Ukrajine pobijedili prvi put na Evropskom prvenstvu a da u timu nije bilo neke od dvije velike legende - Mišela Platinija ili Zinedina Zidana.

I dok Francuzi traže rješenje kako da budu prvi u grupi, Švedska želi da se časno oprosti od Evropskog prvenstva.

- Naravno da imamo motiva da idemo na pobjedu protiv Francuske. Mislim da nismo imali sreće na ovom turniru, prva dva meča smo nesrećno izgubili i mogli smo da se borimo za četvrtfinale. Ipak, taj voz je prošao, igraćemo za ponos posljednju utakmicu - rekao je Zlatan Ibrahimović, dok je selektor Erik Hamren uputio jasnu poruku svojim igračima:

- Ako ste rođeni pobjednik i ako sebe smatrate za pravog igrača, onda motivacija na terenu ne može da bude problem. Ne vjerujem da ću morati igračima bilo šta da objašnjavam, svi znaju šta treba da urade - poručio je Hamren.

ŠVEDSKA - FRANCUSKA

Kijev - Olimpijski stadion. Kapacitet: 70.050. Sudija: Pedro Proensa (Portugal). Početak u 20.45.

Švedska (4-4-1-1): Isakson - Grankvist, Melberg, J.Olson, M.Olson - Larson, Kalstrom, Svenson, Elm - Ibrahimović - Elmander.

Francuska (4-2-3-1): Ljoris - Debiši (Revelje), Remi, Mekses, Kliši - M'Vila, Dijara - Riberi, Nasri, Menez (Valbuena) - Benzema.

Galerija

Bonus video: