Ni grupa smrti nije uplašila "pancere"

Njemačka ni večeras nije igrala spektakularan fudbal, ali joj to nije ni bilo potrebno, iako su Danci opet ostavili sjajan utisak...
74 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2012. 22:18h

Lukas Podolski je golom proslavio 100. meč u dresu Njemačke, tim Joakima Leva je opet demonstrirao silu, pa je noć u Ljvovu za sve navijače "pancera" bila opet više nego pozitivna.

Njemci su i u trećem meču svima stavili do znanja da ova grupa smrti za njih nije mogla da predstavlja problem, a podatak da su jedina ekipa koja u četvrtfinale ide sa svih devet bodova govori da je ova velesila s pravom veliki favorit (uz Španiju glavni) da ide do kraja na Euru.

Elf je ujedno prvi put u istoriji na evropskim prvenstvima ostvario sve tri pobjede u grupi.

Njemačka ni večeras nije igrala spektakularan fudbal, ali joj to nije ni bilo potrebno, iako su Danci opet ostavili sjajan utisak.

Mario Gomes je uzeo slobodan dan, nije pogodio mrežu rivala, ali je uspješno zamijenjen - Njemce je u vođstvo doveo Podolski i time utišao kritičare (prije svih Feliksa Magata) koji ga vide kao najslabiju kariku u Levovoj mašineriji.

Podolski je tako sa 27 godina postao najmlađi fudbaler u Evropi koji je došao do jubileja.

"Moj jubilej? Znam za podatak da mi je ovo bio 100. meč i ponosan sam što sam dio njemačke reprezentacije. Sada se okrećemo Grčkoj, to je za nas finale, jer popravnog ne može da bude", rekao je Podolski, koji je proglašen igračem utakmice.

Danska je ekskpresno reagovala na gol Njemačke i nakon pet minuta poravnala - Niklas Bendtner je bio najbolji u skoku nakon kornera, lopta je stigla do Mihaela Kron-Delija koji je matirao Manuela Nojera.

Ipak, u finišu meča je sve došlo na svoje mjesto, a Njemačka je pokazala da može da se osloni i na rezerve - Lars Bender (koji je u ovom meču mijenjao suspendovanog Džeroma Boatenga) postavio je konačan rezultat prvim golom u dresu Elfa.

"Bila je ovo specijalna noć za mene, iako sam i pomalo slučajno ušao u šansu. Pokazali smo da smo ozbiljni, nismo se bavili kalkulacijama", istakao je Bender.

"Ovo je bila rutina - Njemačka je u četvrtfinalu", napisao je "Kiker".

Njemačka se sada okreće četvrtfinalu, rival je Grčka, a taj meč se igra u petak u Gdanjsku.

"Favoriti smo i od toga ne bježimo, ali zar fudbal nije sport u kojem se čuda uvijek dešavaju. To nam je opomena da opuštanja ne smije da bude", jasan je Lev.

Selektor Danske Morten Olsen je bio ponosan na svoj tim.

"Igrali smo fantastično protiv vjerovatno najbolje ekipe na turniru. Pali smo u nastavku, a protiv tima kao što je Njemačka to ne smije da vam se dešava. Ipak, ovaj turnir je za nas bio odličan", rekao je Olsen.

DANSKA - NJEMAČKA 1:2

Ljvov - Stadion "Ljvov arena". Gledalaca: 33.000. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). Strijelci: Kron-Deli u 24, Podolski u 19. i Bender u 80. minutu za Njemačku.

Danska (4-2-3-1): Andersen - Jakobsen, Kjer, Ager, S. Poulsen - Kvist, Cimling (K. Poulsen) - J. Poulsen (Mikelsen), Eriksen, Kron-Deli - Bendtner.

Njemačka (4-2-3-1): Nojer - L. Bender, Humels, Badštuber, Lam - Kedira, Švejnštajger - Miler (Kros), Ozil, Podolski (Širle) - Gomes (Klose).

Galerija

Bonus video: