Smuda napušta klupu Poljske

Poljska se u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu nalazi u grupi sa Crnom Gorom, a upravo će na startu (7. septembra) gostovati u Podgorici
0 komentar(a)
Poljska, Foto: Beta/AP
Poljska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2012. 09:39h

Poljska će u kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu ući sa novim selektorom.

Francišek Smuda je nakon poraza od Češke najavio da neće potpisati novi ugovor, a takav razvoj situacije je logičan, jer su Poljaci potpuno razočarali i osvojili su posljednje mjesto u grupi.

Smuda je posljednje tri godine vodio Poljake, a pred start Evropskog prvenstva bio je veliki optimista, ali nije uspio da odvede nacionalni tim u eliminacionu fazu.

"Ovo je kraj moje avanture, hvala svima. Za ove dvije i po godine napravili smo tim na koji se može ozbiljno računati u budućnosti“, rekao je Smuda.

On smatra da Poljska ima kvalitet.

"I dalje tvrdim da smo napravili veliki napredak u igri u proteklom periodu. Poljska je igrala dobro u posljednje tri godine i siguran sam da može izboriti plasman na SP u Brazil. Iskreno, žao mi je što nismo donijeli radost našim navijačima, makar u duelu sa Češkom“, rekao je 63-godišnji Smuda.

Poljska se u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu nalazi u grupi sa Crnom Gorom, a upravo će na startu (7. septembra) gostovati u Podgorici.

Bonus video: