Lev: Kalkulacije nas ne interesuju

"Kalkulacije? Moja Njemačka to ne želi, već ćemo u svakom meču da idemo na pobjedu", rekao je Lev, koji makar po najavama neće mijenjati mnogo u sastavu
1 komentar(a)
Njemačka, Foto: Beta/AP
Njemačka, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2012. 08:50h

S obzirom na to da se niko ne zanosi da će Njemačka da učini uslugu Danskoj i pomogne joj da se plasira u četvrtfinale, situacija pred posljednju utakmicu u Ljvovu je jasna - "panceri” su favoriti i u trećem meču na Euru.

Aktuelni vicešampion Evrope je pobijedio Portugalce i Holanđane, pokazao je moć u grupi smrti, ali za selektora Joakima Leva kao da večeras prvenstvo tek počinje...

"Kalkulacije? Moja Njemačka to ne želi, već ćemo u svakom meču da idemo na pobjedu", rekao je Lev, koji makar po najavama neće mijenjati mnogo u sastavu.

Tačnije, jedina izmjena biće Lars Bender, koji na desnom beku mijenja suspendovanog Džeroma Boatenga.

Dakle, ni ta promjena nije taktična, već prinudna.

"U grupi smrti smo osvojili šest bodova u prva dva kola i moramo da budemo zadovoljni. Ipak, ja znam da moj tim može da igra još bolje nego što je protiv Portugala i Holandije. Očekujem da već od danas krene naš napredak", jasan je Lev.

I Filip Lam poručuje da se Danci ne nadaju previše.

"Dovoljan motiv vam je što ste učesnik Evropskog prvenstva. Ne želimo da kalkulišemo, pobijedićemo Dance i u velikom stilu se plasirati u četvrtfinale", kazao je kapiten Elfa.

Bastijan Švajnštajger poziva da njegov tim na upornost Danaca odgovori - strpljenjem.

"Naučili smo kako da igramo protiv ekipa koje hoće da se brane. Ključ je da budemo strpljivi, treba da Dancima odgovorimo tako što ćemo im pokazati da smo istrajniji od njih", rekao je Švajnštajger i poslao jasnu poruku konkurentima:

“Želimo da atraktivnom igrom dođemo do titule prvaka Evrope”.

Danska se, s druge strane, uzda da će Holandija da pobijedi Portugal. Skandinavci bi tako i remijem sa Njemačkom prošli među osam najboljih ekipa. Činjenica je da ne zavisi sve od njih...

"Njemačka je tim pun klase, pogledajte im sastav, tu su sve članovi Bajerna, Borusije, Reala... Kako da im prijetite. Jednostavno ne možete", rekao je selektor Danske Morten Olsen.

Niklas Bendtner, strijelac dva gola u porazu od Portugala, vidi šansu da se savladaju Njemci.

"Stvorićemo im probleme, siguran sam. I oni, kao i mi, imaju disciplinu u odbrani, biće teško, ali na nama je da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Ne smijemo da odustanemo, želimo da i dalje igramo na Evropskom prvenstvu. Ne ide nam se sada kući", kazao je visoki napadač.

A ako Mario Gomes bude raspoložen kao protiv Holandije, odbrani Danske se loše piše.

"Gomes je moj problem", bilo je sve što je rekao štoper Liverpula Danijel Ager.

Danska - Njemačka

Ljvov - Stadion „Ljvov arena”. Kapacitet: 34.915. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). Početak u 20.45.

Danska (4-2-3-1): Andersen - Jakobsen, Kjer, Ager, S. Poulsen - Kvist, J. Poulsen - Mikelsen, Eriksen, Kron-Deli - Bendtner.

Njemačka (4-2-3-1): Nojer - L. Bender, Humels, Badštuber, Lam - Kedira, Švajnštajger - Miler, Ozil, Podolski - Gomes.

Bonus video: