Đukić se izvinio upravi kluba zbog izjava, ostaje trener Partizana

Partizan nije odbranio titulu ove sezone, pošto je Super ligu završio sa 17 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, odbranio je Kup i plasirao se u šesnaestinu finala Lige Evrope
55 pregleda 1 komentar(a)
Miroslav Đukić FK Partizan, Foto: Filip Roganović
Miroslav Đukić FK Partizan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.05.2018. 21:23h

Trener Partizana Miroslav Đukić izvinio se danas predsjedniku kluba Miloradu Vučeliću zbog, kako se navodi, "neprimjerenih izjava" po završetku sezone.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu, u prostorijama kluba održan je sastanak članova Odbora za hitna pitanja sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim, prvim trenerom Miroslavom Đukićem i prvim pomoćnikom Goranom Pandurovićem.

Partizan je naveo da su prisutni izrazili uvjerenje da su "organsko jedinstvo i međusobno uvažavanje suštinski element svake, a posebno sportske, saradnje".

"U tom smislu, usljed pogrešne percepcije određenih tokova u FK Partizan a svjestan načela podjele nadležnosti, klupskih dužnosti i discipline, prvi trener je izrazio žaljenje i izvinjenje predsjedniku kluba Miloradu Vučeliću i članovima Upravnog odbora usljed neprimjerenih izjava datih u sredstvima javnog informisanja", piše u saopštenju.

Partizan nije odbranio titulu ove sezone, pošto je Super ligu završio sa 17 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, odbranio je Kup i plasirao se u šesnaestinu finala Lige Evrope. Đukić je u više navrata rekao da je sezona bila vrhunska, kao i da će stručna komisija procijeniti njegov rad, pomenuvši između ostalih Vučelića i njegovog sina.

Odbor za hitna pitanja istakao je neophodnu potrebu za nastavljanjem dobre prakse održavanja autonomije rada sportskog, upravnog i administrativnog sektora, tijesne saradnje uz poštovanje i rad na unapređenju svih segmenata kluba.

"Izražavajući potpuno jedinstvo Upravnog odbora i sportskog sektora kluba, uz želju da u budućnosti sve Partizanove snage samo jačaju i sabiraju se, Odbor za hitna pitanja, na čelu sa predsjednikom kluba, ističe nadu u još bolje zajedničke sportske rezultate u budućnosti", navodi se u saopštenju.

Bonus video: