Italija će nas pobijediti, samo ako to zasluži

"U posljednjem kolu daćemo sve od sebe da popravimo utisak i uzdignuta čela se vratimo kući", rekao je Trapatoni.
0 komentar(a)
Trapatoni, Foto: REUTERS
Trapatoni, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.06.2012. 16:20h

Selektor fudbalske reprezentacije Irske Italijan Đovani Trapatoni izjavio je danas da njegova selekcija ima obavezu da se časno bori do kraja šampionata, a da će ukoliko izgubi od Italije u posljednjem kolu to značiti da su "azuri" bili bolji na terenu.

Iskusni stručnjak koji je bio selektor Azura 2004. godine na šampionatu Evrope u Portugalu kada su morali kući poslije "namještaljke" između Švedske i Danske 2:2 nije želio da ulazi u nove polemike, pošto bi identičan remi Španije i Hrvatske u posljednjem kolu C grupe ponovo eliminisao Italiju, naravno pod uslovom da dobiju Irce.

"Razmišljam samo o svojoj reprezentaciji i o tome kako smo razočarani poslije dva poraza i o tome kako smo razočarali naše navijače. U posljednjem kolu daćemo sve od sebe da popravimo utisak i uzdignuta čela se vratimo kući. Ukoliko izgubimo to će biti samo zato što je Italija bila bolja na terenu", rekao je Trapatoni.

Utakmice posljednjeg kola C grupe između Italije i Irske, odnosno Hrvatske i Španije igraju se u ponedjeljak od 20.45 sati.

Bonus video: