Ćorluka: Neka Bufon gleda u svoje dvorište; Del Boske: Pobijedićemo Hrvate

Na priču o eventualnom „dogovoru“ Španaca i Hrvata, koji je iznio golman Italije Đanluiđi Bifon, iz hrvatskog tabora se reagovalo podsmijehom i ironijom.
4 komentar(a)
Pirlo, Foto: Beta AP
Pirlo, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.06.2012. 14:23h

Nakon remija sa Hrvatskom (1:1), i pobjede Španije protiv Republike Irske (4:0), Italijani se plaše najgoreg mogućeg scenarija – remija od barem 2:2 u posljednjem kolu grupe C između Španije i Hrvatske, koji bi „azure“ eliminisao sa Evropskom prvenstvo, bez obzira za njihov rezultat protiv Iraca (u trougli bi bili slabiji od „furije“ i Hrvatske zbog manje postignutih golova u međusobnim mečevima).

Prije osam godina na Evropskom prvenstvu u Portugalu, „azuri“ su bili u istoj situaciji pred posljednje kolu, nakon dva remija u prve dvije utakmice. Pobjeda od 2:1 protiv Bugarske bila je Pirova jer su Danska i Švedska odigrale „miroljubivo“ 2:2, pa su Italijani u tom trouglu bili najslabiji.

„Nadam se da se neće dogoditi ista stvar kao ona u Portugalu, jer bi to onda bio slučaj za istragu. Španija je prvak Evrope i svijeta, trebala bi da pokaže pozitivan primjer...Oči čitavog svijeta će biti uperene na tu utakmicu“, kazao je legendarni italijanski reprezentativac Antonio Kabrini, od skora selektor ženske fudbalske reprezentacije Italije.

Na priču o eventualnom „dogovoru“ Španaca i Hrvata, koji je iznio golman Italije Đanluiđi Bifon, iz hrvatskog tabora se reagovalo podsmijehom i ironijom.

„Čini mi se da neki drugi imaju problema sa namještenim utakmicama. Neka Bufon gleda u svoje dvorište“, poručio je Vedran Ćorluka, jasno aludirajući na sve češće afere u italijanskom fudbalu sa namještanjem rezultata zbog kladionica, i pominjanjem Bufona u tom kontekstu.

Spekulacije o projektovanom remiju sa Hrvatskom odbacio je i Visente del Boske, selektor Španije.

„Mi smo sportisti i želimo da pobijedimo Hrvatsku. Igraćemo za pobjedu, ne razmišljajući o 2:2“, poručio je Del Boske.

Bonus video: