Roben ne vjeruje Njemcima

"Očekujem od Njemaca da ispune svoju dužnost i pobijede Dansku, a onda je sve na nama. Međutim, ko god zavisi od Njemačke ne može da se osjeća dobro", istakao je Arjen Roben
0 komentar(a)
Roben, Foto: Beta AP
Roben, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.06.2012. 15:59h

Niko nije očekivao da Holanđani otvore Evropsko prvenstvo sa dva vezana poraza.

Niko, takođe, nije očekivao da će izabranici Berta Van Marvajka biti još u igri za dalji plasman uprkos očajnim rezultatima na startu.

Upravo je mogućnost pobjede nad Portugalom od dva gola razlike, uz trijumf Njemaca protiv Danske, ono što atmosferu u holandskom taboru i dalje drži na kakvom-takvom nivou i sprečava totalni raspad sistema.

Ipak, “narandžasti” u posljednjem kolu zavise od drugih, što je sve osim dobra najava.

"Očekujem od Njemaca da ispune svoju dužnost i pobijede Dansku, a onda je sve na nama. Međutim, ko god zavisi od Njemačke ne može da se osjeća dobro", istakao je Arjen Roben, član Bajerna iz Minhena.

Kako će ovakvu izjavu doživjeti poslodavci iz Bajerna, inače legende njemačkog fudbala (Bekenbauer, Uli Henes) ostaje da se vidi, tek stvari u selekciji Holandije ne izgledaju baš najbolje pred posljednje mečeve.

Prvi je na udaru medija upravo Roben, koji je bio jedan od najgorih aktera u prva dva meča, a uz to je bio i vidno ljut kada ga je Van Marvajk zamijenio protiv Njemačke.

"Vrijeme je da pustimo da nestanu ove naše patetične sujete. Ako neko bude pravio nered u ekipi, uvijek ću ustati protiv njega", rekao je Snajder, koji igra najbolji fudbal u Holandiji.

Ipak, mala mogućnost prolaza drži Holanđane i dalje na okupu.

"Vjerujemo, zašto da ne", zaključio je Snajder.

Bonus video: